Úvod Novinky Filmy a seriály
Príbeh o židovských bratoch inšpirovaný skutočnými udalosťami
Príbeh o židovských bratoch inšpirovaný skutočnými udalosťami

Príbeh o židovských bratoch inšpirovaný skutočnými udalosťami

Sledujte vojnovú drámu s názvom Z Paríža do Paríža. V pondelok na Jednotke

Pozrite si film Z Paríža do Paríža, ktorý RTVS odvysiela v pondelok večer o 20:30 hod. na Jednotke. Vojnová dráma mala premiéru v roku 2017 a divákov ohúri nielen skvelými hereckými výkonmi, ale aj výpravnými scénami či hudbou. Zaujímavosťou je, že niekoľko scén tohto francúzskeho filmu sa nakrúcalo aj v susednej Českej republike a malú rolu si v ňom zahral Marek Vašut.

Snímka Z Paríža do Paríža je inšpirovaná skutočnými udalosťami a rozpráva príbeh dvoch bratov, ktorí sa snažia uniknúť pred holokaustom. Postačia im vlastné sily a inštinkt na prežitie? Maurice a Joseph majú desať a dvanásť rokov, žijú v Paríži a sú to typickí malí chlapci so zmyslom pre dobrodružstvo. Ich bezstarostné detstvo sa skončí v momente, keď im mama na kabáty prišije žlté hviezdy.

Otcovo rozhodnutie je nekompromisné. Chlapci musia ujsť do neokupovanej zóny na juhu Francúzska, kde sa majú neskôr všetci stretnúť. Cesta bez dokladov, s minimom jedla a peňazí je plná nebezpečenstva. Na nástrahy, ktoré ich cestou čakajú, nie sú vôbec pripravení a spoľahnúť sa musia iba jeden na druhého.

Z Paríža do Paríža v pondelok 25. januára o 20:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia