Úvod Novinky Tipy z programu
Vydajte sa do neprebádanej divočiny s filmom Dersu Uzala
Vydajte sa do neprebádanej divočiny s filmom Dersu Uzala

Vydajte sa do neprebádanej divočiny s filmom Dersu Uzala

Nezmeškajte oscarový film o priateľstve dvoch mužov v nedeľu večer na Dvojke.

Dielo uznávaného japonského režiséra Akiru Kurosawu rozpráva príbeh o stretnutí dvoch celkom rozdielnych svetov – dvoch mužov, dvoch civilizácií, ktoré však zdieľajú spoločnú lásku. Lásku k majestátnej prírode.

Dersu Uzala v nedeľu na Dvojke.jpg

Režisér v dobrodružnom filme Dersu Uzala zachytil jedinečné priateľstvo dvoch mužov, ktorí spoločne prekonávajú mnohé nebezpečenstvá a zažívajú krásne okamžiky.

Výnimočné filmové dielo získalo množstvo prestížnych ocenení a v roku 1976 dokonca prinieslo režisérovi Oscara za najlepší cudzojazyčný film.

Pôsobivá poklona prírode

Film vznikol na motívy cestopisnej knihy ruského cestovateľa Vladimíra Arseneva s názvom Stopár Dersu Uzala z roku 1923, ktorá popisuje autorove putovanie sibírskou tajgou s domorodým lovcom.

Lovec si všetkých získa svojou láskavosťou, obetavosťou a výnimočnou odvahou, ktorú prejavuje v tých najnebezpečnejších situáciách.

RTVS online:

Snímka sa natáčala vo vtedajšom Sovietskom zväze a režisérovi sa podarilo zachytiť nedotknutú prírodu meniacu sa v ročných obdobiach. Akira Kurosawa vzdal hold prírode a zároveň poukázal na devastáciu prírodných bohatstiev.

Po dokončení filmu sa režisér vyjadril, že trojročné natáčanie bolo miestami extrémne náročné a vyčerpávajúce.

Napriek všetkým prekážkam sa mu podarilo vytvoriť výnimočné filmové dielo, ktoré sa zapísalo do dejín kinematografie a dodnes sa teší veľkej obľube po celom svete.

Nenechajte si ujsť dobrodružný film Dersu Uzala už v nedeľu o 21:45 hod. na Dvojke.

FOTO: RTVS a Movie Times

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia