Úvod Novinky Zaujímavosti
Expertka radí: Ako cez Vianoce jesť a nepribrať?
Expertka radí: Ako cez Vianoce jesť a nepribrať?

Expertka radí: Ako cez Vianoce jesť a nepribrať?

Čo ešte potrebujem kúpiť? Zohnala som dosť párov ponožiek pre celú domácnosť? Je stromček ozdobený? Musím ešte napiecť ďalšie koláče? Poznáte to! Nekonečné otázky spojené s vianočným zhonom, no stále je jedna, ktorá väčšine z nás takmer nadá spávať. Ako si vianočnú hostinu užiť a netrápiť sa ďalšie týždne nevoľnosťami a nadbytočnými kilami? Ako teda na Vianoce jesť a nepribrať? Tu je pár tipov od odborníčky na vedeckú výživu, Miriam Varšovej, ktorá sa o ne podelila v Dámskom klube:

1. Uvedomiť si, že sviatky trvajú 4-5 dní a v bežné dni by sme sa mali vrátiť na „normálny" režim.

2. Riadiť sa pravidlom: Nezjem, čo doma nemám! Už pri nákupe vyberať potraviny pomenej, nenakupovať haldy potravín, ktoré budeme musieť dojedať, aby sa nepokazili.

3. Pozerať skôr na kvalitu potravín než na kvantitu.

4. Pripravovať sviatočné jedlo až pár dní pred sviatkami. Čím skôr vypekáme koláčiky, pochutiny a skúšame nové recepty, tým skôr nabiehame na novú životosprávu a naše telo príjma viac potravín.

5. Hľadať zdravšie spôsoby príprav jedál. Aj taká ryba sa dá pripraviť zdravým spôsobom, no i ako „kalorická bomba"! Namiesto vyprážania skúste dusiť!

6. Hľadať v zaužívaných receptoch chutné alternatívy. Grécky jogurt vie byť skvelou náhradou majonézy v sviatočnom šaláte.

7. Myslieť na energetický príjem/ výdaj. To znamená, že ak viac zjeme, potrebujeme sa aj viac hýbať.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia