Úvod Novinky Zaujímavosti
Upečte si s Rádiom Regina Západ skvelé levanduľové mafiny
Upečte si s Rádiom Regina Západ skvelé levanduľové mafiny

Upečte si s Rádiom Regina Západ skvelé levanduľové mafiny

Pripravte si chutné jedlo každý deň!

Rádio ešte nedokáže prenášať vône, no to nám nebráni pripravovať pre vás každý deň po 11:30 kulinársku rubriku Rádia Regina Západ s výstižným názvom Kulinárium.

Aj slovo vie sprostredkovať predstavu o vôni či chuti a spôsobiť náhle zbiehanie sliniek. Stalo sa tak aj v prípade receptu od Soni Bartoníčkovej z Trávnice, ktorá je známou producentkou prírodných mydiel, sirupov a ďalších prírodných produktov z regiónu Tekova.

IMG_1311.jpg

Zo svojej dielne si odskočila do Rádia Regina Západ a našu redakciu omámila vôňou levanduľových mafín s limetkovou polevou. Ako si ich urobiť doma?

Levanduľové mafiny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Na levanduľové mafiny s limetkou si pripravíme:

  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • hrozienka namočené v levanduľovom likéri alebo v rume
  • Na posypanie trošku sušenej levandule. Na polevu cukor, trošku oleja, limetková šťava.


Ako postupovať

Celé vajíčka vymiešame s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, zašľaháme do hmoty, pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva, aby nám vznikla hustá kaša, ktorá steká z varešky. Do cesta zľahka vmiešame hrozienka namočené v levanduľovom likéri. Likér môžeme nahradiť aj sušenou levanduľou, ale opatrne, pretože táto rastlina je aromatická. Zmes nalejeme do formičiek, ale len do polovice až dvoch tretín, lebo cesto sa ešte nadýcha. Po upečení mafiny necháme vychladnúť a polejeme polevou z odšťavenej limetky s preosiatym práškovým cukrom a pár kvapkami oleja. Mafiny ešte jemne posypeme kvietkami levandule. Dobrú chuť! A nezabudnite, že všetky diely Kulinária aj s receptami nájdete na webe Rádia Regina Západ.


Pečte aj vy. V novej šou

A ak si trúfate nie len na levanduľové mafiny, ale aj na chrumkavé sušienky, sladké koláčiky či nádherné torty od výmyslu sveta, ukážte svoje pekárske umenie celej krajine. Televízna Jednotka pripravuje na budúci rok najväčšiu šou o pečení, ktorá si už stihla získať srdcia divákov po celom svete, Pečie celé Slovensko. Ak patríte medzi amatérskych pekárov, pekárky, cukrárov či cukrárky, RTVS možno hľadá práve vás!  Oslaďte život sebe aj televíznym divákom. Stačí vyplniť prihlasovací formulár a možno vás spozná celé Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia