Úvod Novinky Filmy a seriály
Svet halucinácií a drogových fantázií. Johnny Depp sa kvôli filmu Strach a hnus v Las Vegas musel presťahovať
Svet halucinácií a drogových fantázií. Johnny Depp sa kvôli filmu Strach a hnus v Las Vegas musel presťahovať

Svet halucinácií a drogových fantázií. Johnny Depp sa kvôli filmu Strach a hnus v Las Vegas musel presťahovať

Zaujímavosti o filme, ktoré ste možno netušili.

Paródia amerického sna podľa knižnej predlohy autora Hunter S. Thompsona. Kniha zachytáva autorov bujarý život závislý od drog a alkoholu, ktorý režisér Terry Gilliam preniesol do filmového spracovania.

Film Strach a hnus v Las Vegas je bláznivá jazda plná drog, pôžitkov, bizarných situácií a halucinácií. V hlavných úlohách kultového filmu sa predstavili Johnny Depp a Benicio Del Toro.

Road movie 2.png

Film je v mnohom kontroverzný, chýba mu dej a niektoré scény nenadväzujú. Sprevádzajú ho rôzne zvláštne efekty a hudba, ktoré majú divákovi priblížiť stavy halucinácií a drogových fantázií.

Závislosti a zdrvujúci životný štýl sa odrazili na Thompsonovom zdravotnom stave, ktorý ho v roku 2005 dohnal k samovražde . S hercom Johnny Deppom boli dlhoroční priatelia, na čom sa podpísala ich filmová spolupráca. Na pohrebe vystrelil Depp jeho popol z dela , presne tak, ako si to zosnulý Thompson želal.

Zaujímavosti o filme

S natáčaním filmu Strach a hnus v Las Vegas sa spája niekoľko zaujímavostí . Tvorcovia sa snažili o maximálnu dôveryhodnosť filmu. Preto sa Depp nasťahoval k Thompsonovi. Počas troch mesiacov spolubývania sa učil jeho spôsob reči a pohybu.

Herec si tiež nechal od Thompsona oholiť hlavu . Aj oblečenie, ktoré Depp vo filme nosí pochádza zo šatníka knižného autora.

Vo filme sa ukázal aj sám autor. Diváci majú možnosť Thompsona zazrieť v jednom obraze, v ktorom si zahral samého seba. Krátku pasáž si vo filme zahral aj Michael Peter Balzary , člen kapely Red Hot Chilli Peppers.

Herec Johnny Depp ako Raoul Duke počas celého filmu fajčí cigarety. Spolu s americkou vlajkou sú to dva najčastejšie zobrazované predmety.

Nenechajte si ujsť film Strach a hnus v Las Vegas v nedeľu 14.4. o 22:00 na Dvojke .

25 50 75 90
Zdroj: RTVS, ČSFD

Živé vysielanie ??:??

Televízia