Úvod Novinky Filmy a seriály
Milenka, ktorá ovládla Ruské impérium. Príbeh Kataríny Veľkej pokračuje
Milenka, ktorá ovládla Ruské impérium. Príbeh Kataríny Veľkej pokračuje

Milenka, ktorá ovládla Ruské impérium. Príbeh Kataríny Veľkej pokračuje

Aká bola jej cesta od nemeckej princeznej až po ruskú cisárovnú? Toto je príbeh Kataríny Veľkej.

Jej pôvodné meno je Sophia Frederika Augusta von Anhalt-Zerbst. Narodila sa do malej nemeckej šľachtickej rodiny, no svojou odhodlanosťou sa vypracovala až na jednu z najmocnejších žien histórie. Aké pikantné detaily obklopujú jej vzostup?

katarina_velka_vzostup.jpg

Tajné ženské zbrane a nástup cisárovnej

Pri príchode do Ruska bola len nevýraznou ženou. Jej šarm a inteligencia zapôsobili na cára Petra III. Ich manželstvo bolo plné konfliktov a jeho schopnosti vládnuť upadali. Katarína sa však nevzdávala a postupne prevzala vládu do svojich rúk. Naučila sa plynulo rusky a naklonila si priazeň vplyvných ľudí.

Katarína bola známa nielen svojimi politickými schopnosťami, ale aj svojím bohatým milostným životom. Mala mnoho milencov, ktorých si vyberala podľa svojich mocenských zámerov.

Katarina Velka II-y.jpg

Medzi jej najznámejších patrili Grigorij Orlov a Grigorij Potemkin. Tieto vzťahy boli viac ako len romániky.

Mocná panovníčka a pokusy o jej zosadenie

Jej obdobie je známe ako zlatý vek pre Rusko. Pod jej rukami Ruské impérium rástlo a kultúrne bohatlo. Zaviedla množstvo významných reforiem, ktoré krajinu podporovali na vzostupe.

Katarína čelila mnohým výzvam, kedy jej postavenie ohrozovali rôzni samozvaní následníci. Sledujte dramatické a vzrušujúce pokračovanie týchto politických manévrov a osobných bojov, ktoré formovali jej vládnutie.

Seriál Katarína Veľká - Samozvanci vysielame v piatok 10. mája o 20:40 na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia