Úvod Novinky Osobnosti
Generálny riaditeľ RTVS oslavuje 70 rokov. S akou osobnosťou by chcel zájsť na večeru?
Generálny riaditeľ RTVS oslavuje 70 rokov. S akou osobnosťou by chcel zájsť na večeru?

Generálny riaditeľ RTVS oslavuje 70 rokov. S akou osobnosťou by chcel zájsť na večeru?

Ľuboš Machaj prezradil aj to, aký darček ho najviac potešil.

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj sa v pondelok 29. apríla dožíva 70 rokov. Bývalý rozhlasový a televízny dramaturg a manažér je od roku 2022 generálnym riaditeľom RTVS, ktorého riadne zvolil parlament.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri príležitosti jeho narodenín sme sa ho pýtali, aký darček ho zatiaľ potešil najviac. „Tých bolo veľa, to by som takto nevedel povedať. Ale darčeky, ktoré som dostal od mojich detí, čiže od mojich synov alebo od mojej mladšej dcéry. To sú také darčeky, ktoré si vážim. Ale od všetkých, čo dostanem s pozornosťou, rád som obdarovávaný,“ prezradil.

Čo by teraz ako starší a skúsenejší poradil svojmu mladšiemu ja? „Rob to, čo si robil ako staršie ja. Nemám pocit, žeby som mal robiť veci úplne inak. Možno si viac vážiť každú chvíľu,“ predsa len na niečo prišiel.

riaditeľ-rtvs-ľuboš-machaj-prestrihol-pásku-a-otvoril-kreatívne-centrum-v-bratislave

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, s ktorou známou osobnosťou by ste sa chceli stretnúť a porozprávať? Ľuboš Machaj má takých viac. „Ja sa zaoberám históriou aj osobnosťami, robil som veľa relácií o histórii. Keď hovorím o tom Tolkienovi, tak s ním by som sa veľmi rád zoznámil, aj porozprával. A aj gitarista Jimi Hendrix ma zaujíma. Je ich veľa. Nevedel som si vybrať len jednu osobnosť,“ dodal.

Všetko najlepšie, pán riaditeľ!

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia