Úvod Novinky Tipy z programu
Toto boli obľúbené slovenské kúpaliská. Na ktoré si spomínate vy?
Toto boli obľúbené slovenské kúpaliská. Na ktoré si spomínate vy?

Toto boli obľúbené slovenské kúpaliská. Na ktoré si spomínate vy?

Blíži sa leto a s ním kúpacia sezóna. Ktoré slovenské kúpaliská sa tešia popularite už celé desaťročia?

V dokrútke Dámského klubu sme si zaspomínali na staré letné časy na slovenských kúpaliskách.

Jedno z najstarších nájdeme v Bratislave. Bazény na Tehelnom poli prvýkrát napustili v roku 1940. Pamätníci si určite spomenú na tribúny a studenú vodu v hlbokom bazéne, ktorý mal až 8 metrov. Neskôr prešlo kúpalisko rekonštrukciou, kedy boli tribúny zbúrané.

V roku 1966 vybudovali letovisko v bratislavskej Petržalke známe ako Matadorka. Patrilo k najobľúbenejším miestnym strediskám. Na brehu Dunaja vzniklo tiež stredisko Lido, známe ako bratislavské „Čierne more“.

zlate piesky.png

Neskôr sa na výslnie dostali Zlaté piesky. Prírodné kúpalisko praskalo vo švíkoch. Ľudia sa tu schádzali od skorého rána, aby si chytili miesto pri vode.

Medzi populárne kúpaliská patria aj Patince, miesto s najdlhším slnečným svitom a najteplejšie na Slovensku. Okrem „Čierneho mora“ by sme na Slovensku našli aj slovenské Tahiti. Nazývali sa tak kedysi jazerá v Senci, ktoré sú dodnes veľmi vyhľadávané. Prírodnými jazerami sa stali už v roku 1919, ale až v roku 1960 dostali názov Slnečné jazerá.

senecke jazera.png

Kúpalisko s dlhou históriou nájdeme aj v Piešťanoch. Kúpeľný ostrov známy svojou liečivou silou sa teší letným návštevníkom od roka 1934. Práve vďaka vybudovanému kúpalisku sa stali Piešťany známe aj vo svete.

V Trenčianskych tepliciach nájdeme unikátne letovisko Zelená žaba. Je známe svojou liečivou vodou a považuje sa za ikonu symbiózy architektúry a prírody.

Zelena žaba.png

Rozprávkové kúpanie? To poskytuje Čajka v Bojniciach. Bazény s termálnou vodou pod Bojnickým zámkom boli často vyhľadávaným letným strediskom.

čajka Bojnice.png

A ktoré kúpalisko ste si užívali v detstve vy?

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia