Nepodceňujme prípravu na manželstvo

Nepodceňujme prípravu na manželstvo

Len si spomeňme, koľko úsilia a pozornosti venujeme našim deťom pri výbere správneho povolania.

Dlhé mesiace či roky premýšľame nad tým, ktorá práca by bola najvhodnejšia a najlepšia. Určite je prínosné hľadať správne rozhodnutia v tomto smere, lebo v súčasnosti  prežívame na pracoviskách podstatnú časť našich dní.

Ale človek nežije len prácou. Drvivá väčšina túži v dospelosti po manželskom vzťahu, po rodine, ktorá by sa stala oázou pokoja a radosti. A to na celý život. Veď kto by chcel prežívať bolestnú skúsenosť z rozvodu? Všetci si veľmi dobre uvedomujeme, aké je dôležité nájsť si čo najvhodnejšieho partnera pre život, ale koľkí majú konkrétnu predstavu o tom, ako budovať šťastné a pokojné manželstvo? Väčšina ľudí venuje neporovnateľne viac času príprave na svoje budúce povolanie než príprave na manželstvo.

V dnešnej dobe už neobstojí výhovorka, že sme nemali dostatok informácií o fungovaní hodnotného vzťahu. Nevyhýbajme sa teda dostatočnej príprave na manželstvo, nepodceňujme ju a nevyhovárajme sa na nedostatok času. Príklady zo života nám jasne ukazujú, že práve túto oblasť života musíme brať veľmi vážne, venovať sa jej, spoznávať skutočné kľúče k dôvernosti, študovať základné hodnoty a  pravidlá. Láska všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa a všetko vydrží, ale musíme sa vedieť o ňu dobre starať a rozvíjať ju. Dostatočná príprava nám dáva nádej, že naše romantické predstavy nás budú sprevádzať celým životom a nevystrieda ich sklamanie.

 

Jaroslava Koníčková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame