Doktor Martin sa vracia. Druhá séria obľúbeného seriálu už 28. augusta

Doktor Martin sa vracia. Druhá séria obľúbeného seriálu už 28. augusta

V prvej sérii zanechal doktor Martin kariéru špičkového chirurga v Prahe a stal sa "obvoďákom" v malom horskom mestečku Protějov. Mierne asociálny Elinger sa len ťažko učí komunikovať s miestnymi svojráznymi obyvateľmi, no dokázal bravúrne vyriešiť celý rad lekárskych prípadov a zachrániť niekoľko životov. Keď mu však po roku pôsobenia na základe anonymnej sťažnosti hrozilo odobratie licencie, miestni ľudia sa zaňho postavili. Jeho prax to zachránilo a uvedomil si, že mu nakoniec život v podhorskom mestečku vyhovuje. Nezanedbateľnú úlohu v tom zohrala aj riaditeľka miestnej školy Lída Klasnová, do ktorej sa Martin zamiloval.  Aj napriek tomu, že sú jeho city opätované, Lída a Martin k sebe hľadajú cestu veľmi obtiažne.

Doktor Martin II_17_Ospala dira (2).jpg Doktor Martin bude opäť riešiť problémy obyvateľov Protějova. (Zdroj: ČT)

Druhá séria má 16 častí. Doktor Martin sa stretáva v každej epizóde s jedným prípadom a je vystavený každodenným stretom s obyvateľmi Protějova. Lekárska zápletka je napínavá, niekedy pripomína až detektívny prípad, ktorý Elinger vyrieši vďaka svojim nadpriemerným schopnostiam a inteligencii. Pri riešení všetkých problémov, či už zdravotných alebo vzťahových, sa strohý a napohľad arogantný doktor ukáže ako človek s dobrým srdcom a silným zmyslom pre morálku. Nie vždy to ale ostatní ocenia. "V druhej sérii pribudne mnoho nových postáv a Miroslav Donutil bude riešiť nielen náročné a napínavé lekárske prípady, ale aj vypäté situácie vo svojom živote. A divákom môžem sľúbiť, že to bude ešte vtipnejšie než v minulej sérii," uvádza kreatívna producentka Kateřina Ondřejková.

Doktor Martin II_18_Vedralova_20160201_013.JPG V seriáli hrá aj obľúbená Gabika Marcinková. (Zdroj: ČT)

Nové postavy

Medzi výrazné nové postavy patrí predovšetkým doktorka Edita Sedlecká a kuchár Michal Mejzl v podaní Vilmy Cibulkovej a Vojtu Kotka. Edita je vysokoškolská láska doktora Elingera, s ktorou sa po rokoch stretávajú. Vedie výskum v okresnej nemocnici a prekvapivo prejaví o Martina aj po takej dlhej dobe záujem. Kuchár Michal sa prezmenu nechá zamestnať v novej reštaurácii. Pohľadný mladík pomôže Brázdovi nielen s prevádzkou podniku, ale podarí sa mu pomôcť aj Irene, ktorá sa dostane do nečakaných komplikácií. Sám Michal má však záhadnú minulosť.

Doktor Martin II_18_Vedralova_20160201_011.JPG O napínavé situácie nebude núdza. (Zdroj: ČT)

Doktor Martin II

réžia | Petr Zahrádka
hlavný scenárista | Štefan Titka
dramaturgia | Martin Novosad
kamera | Miroslav Holman
producent Bionaut | Vratislav Šlajer
kreatívna producentka | Kateřina Ondřejková

hrajú | Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Norbert Lichý, Gabriela  Marcinková, Jana Štěpánková, Tomáš Měcháček, Robert Mikluš, Vilma Cibulková, Iva Janžurová, Vojtěch Kotek, Lenka Vlasáková, Sabina Remundová, Marie Doležalová, Nina Divíšková, Lenka Krobotová, Roman Luknár, Ady Hajdu, Luděk Sobota, Zuzana Norisová, Zuzana Bydžovská, Igor Orozovič, Martin pechlát, Zuzana Kronerová, Lenka Termerová a ďalší.

(Zdroj: Oficiálny press kit Doktor Martin)

Info o seriáli | www.ceskatelevize.cz/porady/10789384002-doktor-martin    
TV premiéra | Nedeľa 28. augusta o 20.25 na Jednotke

Živé vysielanie ??:??

Televízia