Výpravný britský seriál Kráľovná Viktória prichádza na obrazovky RTVS

Výpravný britský seriál Kráľovná Viktória prichádza na obrazovky RTVS

Osemdielna miniséria britskej televízie ITV Kráľovná Viktória prichádza v premiére na slovenské obrazovky, na prvé dve časti sa diváci RTVS môžu tešiť už v nedeľu 9. apríla od 21:20 na Jednotke.



Výpravná televízna dráma z pera oceňovanej autorky a televíznej producentky Daisy Goodwinovej opisuje medzníky vlády jednej z najznámejších panovníčok v histórii ľudstva . Obrovský rozpočet, hviezdne herecké obsadenie a historicky presne zachytené udalosti sľubujú naozaj nevídaný divácky zážitok.



Kráľovná Viktória sa zameriava na dôkladné mapovanie reálnych historických udalostí, scenár bol pripravovaný na základe autentických denníkov , ktoré si viedla sama Viktória. Vďaka nim sa tvorcom podarilo živo a presne  zachytiť  prerod impulzívnej mladej dievčiny v najsilnejšiu svetovú panovníčku, matku, manželku a hlavu najväčšieho svetového impéria.



Dramatický seriál bude plný romantiky, škandálov a intríg , ktorými bol kráľovský dvor preplnený. Odhaľuje pravdivý a pre mnohých i prekvapivý príbeh mladej Viktórie, ktorá sa zo dňa na deň stala najmocnejšou ženou na svete. Dej opisuje nevídaný rozmach britského impéria počas viktoriánskej doby a prvé kroky panovníčky, vďaka ktorým sa stala nezabudnuteľnou historickou postavou.



Rozpočet seriálu prekročil 10 miliónov libier, tvorcovia nešetrili na scénickej či kostýmovej výprave. Seriál sa nakrúcal v nádherných scenériách panstva Yorkshire v severnom Anglicku.

V hlavných úlohách:

Kráľovná Viktória Jenna Colemanová
Pinc Albert Tom Hughes
Lord Melbourne Rufus Sewell
Vojvodkyňa z Kentu, matka Viktórie Catherine Flemingová
Sir John Conroy Paul Rhys

Foto: Gareth Gatrell/ITV


Galéria

EMBARGOED_UNTIL_23RD_AUGUST_VICTORIA_EP1_ 36.JPG EMBARGOED_UNTIL_23RD_AUGUST_VICTORIA_EP2_ 01.JPG EMBARGOED_UNTIL_23RD_AUGUST_VICTORIA_EP2_ 02.JPG EMBARGOED_UNTIL_23RD_AUGUST_VICTORIA_EP1_ 31.JPG EMBARGOED_UNTIL_16.30_11TH_AUGUST_1203.JPG VICTORIA_EPISODE5_23.JPG VICTORIA_EPISODE5_30.JPG

Živé vysielanie ??:??

Televízia