Slovensko rozhodlo: Najväčším Slovákom sa stal M. R. Štefánik

Slovensko rozhodlo: Najväčším Slovákom sa stal M. R. Štefánik

Celonárodnú anketu, ktorá vyvrcholila slávnostným galavečerom 1. mája 2019, predstavila RTVS 23. októbra 2018 počas tlačovej konferencie na Bratislavskom hrade, kde si prítomní novinári mohli ako prví vybrať „svojho" Najväčšieho Slováka. Víťazom hlasovania slovenských novinárov sa vtedy stal Milan Rastislav Štefánik.

 1. novembra 2018 sa začala veľká nominačná fáza, v rámci ktorej mohla verejnosť až do poslednej decembrovej dekády hlasovať prostredníctvom SMS za ľubovoľnú slovenskú osobnosť z histórie či súčasnosti. Na Nový rok 1. januára 2019 spoznali diváci Jednotky počas slávnostného galavečera s moderátorkou Adelou Vinczeovou a Štefanom Chrappom prvú stovku a v rámci nej finálnu TOP 10 osobností.

Tohtoročnú druhú hlasovaciu fázu sprevádzala desiatka večerov. Diváci Jednotky ich mohli sledovať v stredy od 20. februára do 24. apríla 2019 . Večery boli venované jednej osobnosti z top desiatky. Každá z nich bude mala svojho obhajcu z radov verejne známych ľudí z rôznych oblastí. Tvrdenia obhajcov počas večerov dokresľovali dokumentárne zábery, tie potom buď potvrdil, alebo vyvrátil odborný garant a nasledovala odborná diskusia, ktorú moderoval Štefan Chrappa.

ns finale stefanik 1x1.png

Počas slávnostného galavečera 1. mája 2019, sa diváci dozvedeli meno osobnosti, ktorá dostala najviac hlasov. Najväčším Slovákom sa stal Milan Rastislav Štefánik.

Živé vysielanie ??:??

Televízia