Slovensko chutí

Vhodné pre všetkých HD Európska tvorba
V druhej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dve sympatické na slovo vzaté odborníčky Aneta a Janica, ktoré nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby.
V druhej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dve sympatické na slovo vzaté odborníčky Aneta a Janica; ktoré nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby. Krúpna baba bola tradičným slávnostným jedlom poddaných na Hornom Považí. Ak si chceli hosťa zvlášť uctiť, pridali do nej mäso. Pečenie na dvore hradu Budatín rozhodne je výnimočnou príležitosťou. Recept na chutnú mäsovú babu, doplnený o históriu tohto kraja, nám prezradia riaditeľka Považského múzea, pani Zuzana, a etno-logička múzea, pani Adriana.