Sanitka II.

Nevhodné do 12 rokov Skryté titulky Európska tvorba
Pokračovanie legendárneho seriálu z 80. rokov. Zažijeme stretnutie s pôvodnými postavami, už o niečo staršími, i postavami úplne novými, ktoré sa pripájajú k trinásťdielnemu televíznemu románu o záchrannej službe dnešných dní.
Zbytočné výjazdy sanitiek k nehodám, ktoré sa nikdy nestali, stále pokračujú. Doktor Jandera sa zotavuje zo svojho ťažkého zranenia. Žije na chalupe so svojou prvou ženou Eliškou. Simona Mádrová oznámi svojmu mužovi Gordonovi, že s ním čaká dieťa. On jej uverí, že je jeho. Doktor Mádr súhlasí so Simoniným návratom, avšak s podmienkou, že po narodení dieťaťa bude vykonaný test otcovstva. Záchranná služba ide pomôcť žene s predčasným pôrodom. Nemocnica, kde s ňou prídu, ich však odmietne, nakoľko upřednostnila prominentnú rodičku. Pôrod preto prebehne v sanitke na nádvorí. Kladie sa základný kameň novej záchrannej služby. V novinách sa už píše o škandále s pôrodom, ale vzhľadom na to, že sa týka vyšších miest, magistrát sa chová veľmi zdžanlivo a snaží sa celú vec ututlať. Riaditeľ Kaderka sa však vzbúri a podá trestné oznámenie. Mocný tajomník ministra, zapletený do aféry, sa hnevá a začína sa hovoriť o Kaderkovom odvolaní. Starý doktor Mádr je šťastný, že má späť svojho vnuka Gordona. Na záchranku opäť prichádza falošný telefonát, no tentokrát záchranári pri zásahu zazrú v nočnom podniku ich bývalého kolegu a na všetko prídu. Neudajú ho polícii ale pokúsia si to s ním vybaviť sami. Vzťah medzi Eliškou a doktorom Janderom sa definitívne vyjasňuje. Jasné to je konečne aj medzi doktorom Janderom a doktorkou Foldynovou. Záchranárovi Nelibovi sa vrátil syn z Ameriky. Otec však pochopí, prečo sa syn tak dlho nevracal. Odmieta sa s ním baviť a vyzerá to tak, že ho definitívne zavrhol. Doktor Kaderka, sklamaný rozchodom s doktorkou Foldynovou zažije situáciu, ktorú rozhodne nečakal. Zachráni modelku, ktorá skolabovala na prehliadkovom móle. Ona sa mu príde osobne poďakovať. Krásna žena má o neho zreteľný záujem a jemu to v jeho ťažkej situácii lichotí. Stáva sa to však vo chvíli, kedy vrcholia snahy o jeho odvolanie. Oznámia mu, že k prvému končí. Mladý doktor Jandera dostáva ponuku na jeho miesto.
Pokračovanie legendárneho seriálu z 80. rokov. Zažijeme stretnutie s pôvodnými postavami, už o niečo staršími, i postavami úplne novými, ktoré sa pripájajú k trinásťdielnemu televíznemu románu o záchrannej službe dnešných dní.