Mladí nadšenci chcú viac propagovať Šenkvice

Mladí nadšenci chcú viac propagovať Šenkvice

Viete o tom, že Šenkvice sú jednou z najväčších obcí na západnom Slovensku? A pýšiť sa môžu nielen slávnymi rodákmi – ako napríklad herečkou Zdenou Grúberovou, ale aj celým radom rôznych kultúrnych aktivít. Doteraz nebolo bežné, aby Šenkvice mali svoju pohľadnicu alebo kalendár. Už sú realitou. A nielen to. Mladí aktivisti majú veľa nápadov v rukáve. Viac povedali Martin Lukáč a Gabriela Čajkovičová zo združenia ProKultura Šenkvice. Pýtal sa ich Martin Jurčo.

Mladí nadšenci chcú viac propagovať Šenkvice I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sme na rozhlasovej návšteve v Šenkviciach a rozprávame sa s mladými aktivistami, ktorí sa snažia propagovať obec.

Napríklad doteraz nemali Šenkvice žiaden upomienkový predmet, ktorý by propagoval túto najväčšiu obec v bratislavskom regióne. Postupne sa to však darí, a v pláne je aj niekoľko knižiek na tému dejín a súčasnosti Šenkvíc. Viac povedali Martin Lukáč a Gabriela Čajkovičová zo združenia ProKultura Šenkvice. Pýtal sa ich Martin Jurčo.

Mladí nadšenci chcú viac propagovať Šenkvice II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Martin Lukáč a Gabriela Čajkovičová zo združenia ProKultura Šenkvice chcú tento rok po uvoľnení všetkých opatrení usporiadať aj viacero stretnutí tamojších obyvateľov. Hlavnou myšlienkou bude, aby sa aj noví obyvatelia stali postupne skutočnými Šenkvičanmi.

Autor: Martin Jurčo, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia