Úvod Novinky Filmy a seriály
Skvelý Dustin Hoffman v drsnom trileri Maratónec
Skvelý Dustin Hoffman v drsnom trileri Maratónec

Skvelý Dustin Hoffman v drsnom trileri Maratónec

Nenechajte si ujsť jeden z najlepšie hodnotených filmov vo svojom žánri.

Ďalšia filmová klasika na RTVS, ktorú sa oplatí nezmeškať. Ak ste fanúšikmi poctivého trileru, rozhodne si pozrite film Maratónec s Dustinom Hoffmanom v hlavnej úlohe. Aj napriek tomu, že film sa do kín dostal v roku 1976, dodnes patrí k najlepšie hodnoteným filmom vo svojom žánri. O Hoffmanovom výkone nie je potrebné diskutovať. V Maratóncovi je famózny.

Hlavnou postavou snímky je americký študent Tom Levy, ktorého upodozrieva nemecký vojnový zločinec žijúci v USA, že odhalil jeho identitu. Maratónec je mimoriadne napínavý a miestami priam až drsný film s nezabudnuteľnými scénami. Jednou z najagresívnejších je tzv. zubárska scéna, ktorá sa zapísala do histórie kinematografie. Viac však neprezradíme...

Maratónca nominovali na cenu BATFA - Dustina Hoffmana v kategórii Herec a Jima Clarka v kategórii Strih. Film získal päť nominácií na Zlatý glóbus. Vrátane najlepšieho scenáru. Ocenenie získal iba Laurence Olivier v kategórii Najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe. V rovnakej kategórii ho nominovali aj na Oscaroch.

Film Maratónec v piatok 24. júla o 22:05 na Jednotke.


zdroj foto: youtube.com/paramountmovies

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia