Úvod Novinky Filmy a seriály
Latinák o detstve, bývalom režime a nakrúcaní minisérie Herec
Latinák o detstve, bývalom režime a nakrúcaní minisérie Herec

Latinák o detstve, bývalom režime a nakrúcaní minisérie Herec

Náš svet nebol vôbec pestrý. Museli sme čušať, povedal známy slovenský herec.

Diváci sa môžu v minisérii Herec tešiť aj na Lukáša Latináka. Nie je však jediný Slovák, ktorý v novinke Petra Bebjaka účinkuje. V Hercovi si zahrala aj Emília Vášaryová, Alexander Bárta či Judit Bárdos. Latinák stvárnil divadelného režiséra a ako nám prezradil v rozhovore, na pľaci sa cítil výborne.

„Celé Vinohradské divadlo sme mali pre seba. Veľmi som sa z toho tešil, pretože to divadlo bolo veľmi zachovalé a tesne pred rekonštrukciou. Bola to pre nás posledná možnosť nakrúcať v autentickom prostredí. Priznám sa, že keď som netočil, tak som si to divadlo pochodil," zaspomínal si na nakrúcanie z minulého roka Latinák.

Herec, divadlo

Miniséria Herec sa odohráva v časoch za bývalého režimu. Päťdesiate roky dvadsiateho storočia boli pre väčšinu ľudí mimoriadne náročné. „Pre mňa sú to väčšinou spomienky z detstva. Raz v utorok po mňa a moju sestru prišla do školy mama. Nechápali sme, prečo... Cestou do Maďarska zamotávala do toaletného papiera forinty. Tak, aby to vyzeralo, že je to iba toaletný papier. Vôbec som tomu nerozumel. Na hraniciach sme museli byť ticho. V Maďarsku som videl samé krikľavé farby. Ten náš svet až taký pestrý nebol," priznal známy slovenský herec. Celý príbeh o tom, ako vnímal obdobie nadvlády komunistov, si môžete pozrieť v priloženom videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Miniséria Herec od 15. novembra na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia