Úvod Novinky Filmy a seriály
Nový film Obeť je drámou ženy, do ktorej sa vcíti nejedna matka
Nový film Obeť je drámou ženy, do ktorej sa vcíti nejedna matka

Nový film Obeť je drámou ženy, do ktorej sa vcíti nejedna matka

Irina sa na ceste za spravodlivosťou stretáva s predsudkami, nacionalizmom a diskrimináciou.

Sledujte vydarenú ochutnávku nového slovenského filmu s názvom Obeť, ktorý vznikol v koprodukcii RTVS.

Snímku, pod ktorou je ako režisér podpísaný Michal Blaško, uvedú na 79. ročníku filmového festivalu v Benátkach. Od 15. septembra ju uvidia aj slovenskí diváci.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hlavnou postavou je Irina – slobodná matka z Ukrajiny, ktorá žije so synom Igorom v malom českom meste.

Keď Igora brutálne napadnú, obyvatelia mesta sa solidárne postavia na Irininu stranu a jednohlasne odsúdia rómskych páchateľov.

Príbeh však po tom, čo sa Igor v nemocnici prebudí, naberá rozmanitú optiku. To všetko pod vplyvom osobností z médií, politiky či ďalšej verejnosti.

Medzinárodné herecké obsadenie

Film Obeť je príbehom matky, ktorá sa domáha spravodlivosti, no čelí diskriminácii, nacionalizmu a predsudkom. V záujme ochrániť svoju rodinu musí urobiť osudové rozhodnutie.

„Obeť je príbehom o dôvere matky Iriny a syna Igora žijúcich v cudzom štáte, kde sú v podstate odkázaní sami na seba. Mojím cieľom bolo prostredníctvom Irininho emočného portrétu obnažiť podstatu stredoeurópskej spoločnosti, pre ktorú je situácia hlavnej hrdinky príležitosťou ukázať svoju nenávisť a legitimizovať ju,“ hovorí režisér filmu Michal Blaško.

Irinu si zahrala ukrajinská herečka Vita Smachelyuk, ktorá je známa z viacerých televíznych seriálov a momentálne pôsobí v nemeckom Hamburgu.

Syna Igora si zahral Gleb Kuchuk, mladý herecký talent, ktorý pôsobí v Prahe. Pre oboch hercov je obsadenie v celovečernom filme debutom.

Vedľajšiu úlohu si vo filme zahrala držiteľka Českého Leva za hlavnú herečku vo filme Domácí péče (2015) Alena Mihulová či Viktor Zavadil, ktorý bol na Českého Leva nominovaný za hlavnú postavu vo filme Jan Palach (2018).

25 50 75 90
Foto: Nutproduction

Živé vysielanie ??:??

Televízia