Úvod Novinky Filmy a seriály
Film z koprodukcie RTVS ocenili na Berlinale prestížnou cenou
Film z koprodukcie RTVS ocenili na Berlinale prestížnou cenou

Film z koprodukcie RTVS ocenili na Berlinale prestížnou cenou

Režisérkou filmu Mimi je Mira Fornay, ktorá k nemu napísala aj scenár. Snímka nadchne nielen deti, ale celé rodiny.

Snímka Mimi, ktorá vznikla v koprodukcii RTVS, získala na filmovom festivale Berlinale ocenenie Grand Prix v kategórii Generation Kplus za najlepší film.

Režisérkou filmu je Mira Fornay a je to jej štvrtý celovečerný hraný film. Hlavnou hrdinkou filmu Mimi je sedemročná Romy, ktorá hľadá svoju stratenú andulku.

Mimi, film

Pátranie po Mimi vedie dievčatko cez prastarý dunajský les, kde sa stretáva s rôznymi postavami a ich príbehmi. Stratila síce Mimi, no nachádza oveľa viac. Dobrodružstvo aj nových kamarátov.

Film sa nakrúcal v lesoch pri Bratislave. Mira Fornay okrem toho, že film režírovala, je zároveň aj autorkou scenáru. Za kameru sa postavila debutujúca Simona Weisslechner.

Ekologická výroba filmu

Vedúcou výroby bola Zuzana Czáková, ktorá pracovala na filme mimoriadne ekologicky. Minimálny počet ľudí v štábe, bez agregátov, obhliadky a presuny počas nakrúcania sa realizovali na bicykloch.

V hlavných úlohách sa predstavili Rozmarína Willems a Cyprián Šulej. Príbeh malej Romy je režisérkinou poctou krajine jej detstva.

"Tento film sme venovali práve deťom, lesom a rieke a ja pevne verím, že toto pozitívne posolstvo nášho filmu sa z Berlinale roznesie po celom Slovensku ako aj po svete. Tešíme sa do slovenských kín", povedala režisérka filmu Mimi, Mira Fornay.

„Film porotu očaril už od prvého záberu. Čarovný mikrosvet lesa je kulisou príbehu mladej hrdinky, v ktorom sa stretávajú rôzne problémy, charaktery a výzvy. Film oslavuje vynaliezavosť, tvorivosť a otvorenosť. Svojím ladením, tempom a humorným duchom sa nádherne pohybuje na hrane medzi realitou a fantáziou“, uviedli v spoločnom vyhlásení členovia medzinárodnej poroty, Marco Alessi, Venice Atienza a Gudrun Sommerporoty.

25 50 75 90
Zdroj: youtube.com/Berlinale - Berlin International Film Festiva

Živé vysielanie ??:??

Televízia