Úvod Novinky Filmy a seriály
Nominácie na Emmy 2023 sú tu: Toto sú najlepšie seriály
Nominácie na Emmy 2023 sú tu: Toto sú najlepšie seriály

Nominácie na Emmy 2023 sú tu: Toto sú najlepšie seriály

Dostal sa do výberu aj váš obľúbený seriál?

Nominácie na ceny Emmy zverejnila akadémia tento týždeň, slávnostný ceremoniál udeľovania cien by mal prebehnúť 18. septembra.

Zoznamu nominácii rozhodne kraľuje satirický televízny seriál Boj o moc, ktorý sa venuje vzťahom v rodine Royovcov. Po ňom nasleduje seriálová adaptácia videoherného hitu The Last of Us s 24 nomináciami.

Emmy_Nominations_45649.jpg

Celkovo 23 nominácií získala komediálna miniséria Biely lotos, ktorá sa sleduje pestrú škálu hostí v luxusnom letovisku. Nasledujú seriály ako Andor, Volajte Saulovi, Korunači Rod draka.

V kategórii o najlepší komediálny seriál zabojujú aj snímky Ted Lasso s 21 nomináciami, Medveď či Základka Willarda Abbotta. Cenu by mohol získať aj seriálový hit Wednesday.

Hrozí zmena termínu?

Blížiacu sa slávnostnú ceremóniu však zatieňuje štrajk hollywoodskych scenáristov. Tí dlhodobo bojujú za zlepšenie aktuálnych podmienok.

Obavy vzbudzuje aj práve oznámený štrajk hercov, ktorý súčasnú situáciu ešte viac vyhrotil. Organizátori sa preto domnievajú, že sa slávnostná ceremónia neuskutoční v plánovanom termíne.

Či sa tohtoročné odovzdávanie cien Emmy uskutoční 18. septembra, teda stále nie je jasné. Televízna akadémia a vysielacia stanica Fox podľa magazínu Variety momentálne diskutujú o možnom odložení.

Jedným z možných termínov je november, s veľkou pravdepodobnosťou si však budeme musieť počkať až do januára 2024.

25 50 75 90
FOTO: SITA

Živé vysielanie ??:??

Televízia