Úvod Novinky Filmy a seriály
Colette: Strhujúci príbeh o láske, ktorá je silnejšia než smrť
Colette: Strhujúci príbeh o láske, ktorá je silnejšia než smrť

Colette: Strhujúci príbeh o láske, ktorá je silnejšia než smrť

Spoznajte osud tajnej lásky v prostredí hrôzy a smrti.

Film Colette z koprodukcie RTVS, ktorý rozpráva príbeh zajatcov Viliho a belgickej Židovky, ponúkneme 2. septembra o 20:10 hod. na Dvojke.

Film je natočený podľa románu Arnošta Lustiga Colette, dievča z Antverp. Beznádejné prostredie je autorovi dobre známe. Židovský spisovateľ totiž zažil hrôzy koncentračného tábora na vlastnej koži.

birkenau-auschwitz-concentration-camp-53442.jpeg

Film režíroval Milan Cieslar, hlavné postavy stvárnili český herec Jiří Mádl a francúzska herečka Clémence Thioly.

Raj uprostred pekla

Zatiaľ čo knižná predloha sa zameriava predovšetkým na vnútorné prežívanie postáv, film sa primárne venuje vzťahom a láske.

Za ostnatým plotom koncentračného tábora panuje prísna hierarchia. Divák vo filme sleduje neľútostný boj o prežitie. V Osvienčime sa obchoduje so všetkým, čo môže väzňom predĺžiť život čo i len o jeden deň.

Keď bránami koncentračného tábora vojde krásna Colette, väzňovi Vilimu sa zmení život. To on jej poradí, ako sa má správať a čo má povedať pri zaraďovaní do pracovných skupín, čím jej zachráni život.

Colette však očarí nielen Viliho. Jej krásu si všimne aj fanatický dôstojník SS, ktorý ju prinúti pracovať vo svojej dielni. Colette je zmietaná medzi brutálnym utrpením a silnou láskou, ktorá jej dáva silu žiť.

„Je to miesto vzostupu aj pádu humanity, antihumanity. Málo sa hovorí o tom, že v tej hroznej situácii oni mohli prežiť len s určitou nádejou. Že niekoho mali radi.

Žili pre to, aby ho na druhý deň mohli vidieť cez drôty, aby sa ho za týždeň mohli letmo dotknúť, nedajbože ho pobozkať. To im dávalo obrovskú energiu,“ popísal Milan Cieslar.

Napriek každodennému peklu sa Vili a Colette odvážia snívať o slobodnej budúcnosti. Podarí sa im utiecť a splniť si sen o spoločnom živote?

Nezmeškajte silný príbeh nabitý emóciami. Film Colette ponúkneme v sobotu o 20:10 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
FOTO: Youtube / Pexels

Živé vysielanie ??:??

Televízia