Úvod Novinky Filmy a seriály
My deti zo stanice ZOO: V 13 rokoch začala brať drogy. Kde je Christiane dnes?
My deti zo stanice ZOO: V 13 rokoch začala brať drogy. Kde je Christiane dnes?

My deti zo stanice ZOO: V 13 rokoch začala brať drogy. Kde je Christiane dnes?

Podarilo sa jej zbaviť sa závislosti?

Keď dvanásťročná Christiane F. spoznala berlínsku narkomanskú scénu konca sedemdesiatych rokov, jej život sa drasticky zmenil.

Dievča, ktoré sa narodilo na vidieku, sa v priebehu krátkeho času muselo adaptovať na drsné sídlisko plné vysokých bytoviek a bezprizorných detí.

Asi tak v desiatich som začala kradnúť, v samoobsluhách.To, čo som doma nedostala. Hlavne cukríky. Skoro všetky deti mohli jesť cukríky.

Ale náš otec tvrdil, že sa od nich kazia zuby,“ začína v knihe rozprávanie o konci detstva autorka a zároveň hlavná protagonistka príbehu Christiane Vera Felscherinow.

My deti zo stanice ZOO.png

Kým vonku zúrila drsná atmosféra sídliska, za dverami domova na dievča čakával násilnícky otec.

Otec sa na mňa pozeral ako šialenec. Hneď som vedela, že bude vyčíňať. Začal revať a mlátiť ma.

Zúrivo ma tĺkol a ja, pretože som nemala kam utiecť, som bola uväznená v posteli,“ popisuje v knihe epizódu, ktorá predchádzala rozvodu rodičov.

Život plný násilia aj smrti

Ani po odchode od agresívneho otca sa však veci nezlepšili. Matka si našla nového partnera a Christiane so sestrou zostali odkázané sami na seba.

Onedlho sa Christiane stala závislou na heroíne a kým ráno sa snažila chodiť do školy, popoludní zháňala peniaze na ďalšiu dávku prostitúciou.

My deti zo stanice ZOO

Naše priateľstvo bolo koniec koncov feťácke priateľstvo. Boli sme čím ďalej agresívnejší. Fet a večný nervák, každodenný boj o prachy a háčko, neustály stres doma, zatajovanie a výmysly, ktorými sme klamali rodičov,“ opísala každodennú realitu detí závislých na drogách.

Každý deň videla utrpenie, bolesť, násilie aj smrť kamarátov. Keď mala štrnásť rokov, vyrozprávala svoj príbeh novinárom z časopisu Stern.

Kniha My deti zo stanice ZOO sa okamžite stala bestsellerom, rovnako ako rovnomenný film.

Hoci sa Christiane mnohokrát snažila zbaviť sa závislosti, dodnes sa jej to nepodarilo. Po tom, ako opäť spadla do závislosti, úrady boli nútené odobrať jej 11-ročného syna. To Christiane znova položilo na kolená.

Dramatický film My deti zo stanice ZOO natočený podľa skutočných udalostí si môžete pozrieť už v sobotu o 22:45 hod. na Dvojke.

Zdroj citácií: My deti zo stanice ZOO, Christiane Vera Felscherinow, Premedia, 2015

25 50 75 90
FOTO: Youtube

Živé vysielanie ??:??

Televízia