Úvod Novinky Filmy a seriály
Judit Pecháček vysvetlila, čo majú film Piargy a seriál Čas nádejí spoločné
Judit Pecháček vysvetlila, čo majú film Piargy a seriál Čas nádejí spoločné

Judit Pecháček vysvetlila, čo majú film Piargy a seriál Čas nádejí spoločné

Postavenie ženy sa v 20. storočí u nás dramaticky menilo.

Čas nádejí nový historický seriál RTVS začnú diváci sledovať od 7. januára, ale už teraz sa vynárajú niektoré zaujímavé informácie o deji, ktorý mapuje historické chvíle 20. storočia cez príbehy rodiny.

Cesta rodinnej ságy

Výkonná dramaturgička seriálu Dana Garguláková prezradila, že RTVS sa vydala cestou široko spektrálnej rodinnej ságy:

„Po skúsenosti Českej televízie, ktorej historické seriály Prvá republika a Vyprávěj sa stretli s pozitívnym ohlasom aj u divákov na Slovensku.“

Jedna z hlavných predstaviteliek herečka Zuzana Mauréry v Dámskom klube ocenila práve dramaturgiu slovami:

„Dramaturg v iných projektoch aj v divadle strašne chýba. Je to podľa mňa najdôležitejšia osoba, ktorých je už veľmi málo a preto rada vstupujem do projektov, ktoré prešli všetkými stupňami.“

Aj teda stupňom šéfdramaturgičky RTVS, ktorou je Jana Kákošová a ako aj režisér seriálu Ján Sebechlebský dodal:

„Na projekte historického seriálu Čas nádejí som spolupracoval s autorkou Scarlett Čanakyovou a spoločne s dramaturgiou RTVS od roku 2018.“

V tomto prípade ako režisér Ján Sebechlebský vysvetlil, že ide o divácky príťažlivo moderne natočený slovenský historický seriál zaujme aj postava femme fatale – osudovej ženy hlavného hrdinu Gézu, ktorú stvárnila herečka Judit Pecháček.

Judit Pecháček ako samostatná žena

Judit-Pecháček-RTVS

A Judit Pecháček v Dámskom klube odtajnila, že je tajnou láskou hlavného hrdinu, keďže ho oženili pre spojenie majetkov.

Manželov predstavujú herci Dominika Morávková - Zeleníková a Daniel Žulčák, ktorého postava Gézu však zažije skutočnú lásku ako tajnú s Jucikou.

Tvorcovia seriálu tak pútavými príbehmi stavajú pred divákov celý rad otázok, či môžeme žiť bez toho, aby sme neporušovali pravidlá?

Prípadne, či stačí láska iba jedného z partnerov, aby zväzok vydržal až do konca života?

Predstaviteľka Juciky herečka Judit Pecháček zažiarila aj v slovenskom filme Piargy, kde bola žena v historickom príbehu závislá od sveta mužov.

Preto Ivetu Malachovskú v Dámskom klube zaujímalo, či majú tieto dve postavy niečo spoločné, čo Judit Pecháček takto vysvetlila:

„Nemajú. Jucika je samostatná žena, ktorá prežije rôzne lásky nešťastne, ale najviac ju baví jej profesia, lebo ona je modistka.“

Naopak, vo filme Iva Trajkova Piargy bola chudobná Juliša závislá od manžela a jeho rodiny.

V novom osemdielnom seriáli Čas nádejí sa teda diváci od 7. januára stretnú s viacerými zaujímavými postavami prežívajúcimi svoj osud v dramatickom 20. storočí, kedy sa u nás výrazne zmenilo aj postavenie žien.

25 50 75 90
Foto: RTVS, TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia