Úvod Novinky Osobnosti
Trend súčasnosti: Do Dámskeho klubu zavítala slow fashion
Trend súčasnosti: Do Dámskeho klubu zavítala slow fashion

Trend súčasnosti: Do Dámskeho klubu zavítala slow fashion

Zástanca a propagátor pomalšieho spôsobu života Ivan Štosel prišiel vo štvrtok do Dámskeho klubu.

Počas pandémie koronavírusu sa celý svet spomalil a ľudia si naplno vyskúšali iný, pomalší spôsob života. Zároveň si možno uvedomili, že ten rýchly, uponáhľaný životný štýl nie je zrejme tá najlepšia cesta, ako kráčať životom a určite nie je prijateľný ani pre prírodu. Pandémia nám ukázala aj iné cesty, po ktorých sa dá ísť. Jednou z takýchto ciest je „slow movement", ktoré v sebe prináša aj pojem „slow fashion", teda pomalú módu.

A zástanca a propagátor tohto životného štýlu Ivan Štosel prišiel vo štvrtok do Dámskeho klubu porozprávať nielen o svojej značke, ale celkovo aj o životnej filozofii, pre ktorú sa odhodlal.

pohan, štasel

Je to jednoduché a stačí chcieť zmeniť svoj životný štýl," povedal na margo odklonu od konzumného ponímania módy k tej trvalo udržateľnej. „Ľudia si uvedomujú, že žijeme vo veľmi hektickej dobe a tomu podlieha aj móda. Toto sa snažia mnohí dizajnéri zmeniť a apelujú na ľudí, aby poľavili," dodal s tým, že ľudia častokrát nakupujú zbytočné oblečenie len preto, lebo je v zľave.

Pri našej tvorbe používame staré, pôvodné materiály ako ľan, konope a dokonca žihľavu. Človek sa v nich cíti komfortne," opísal svoju značku oblečenia. „Tieto materiály majú zaujímavú vlastnosť, že nosením sa zošľachťujú. Časom sú čoraz príjemnejšie a adaptujú sa telu," povedal.

Súčasťou dnešného vydania Dámskeho klubu bola aj módna prehliadka, pozrite si ju.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V archíve RTVS nájdete všetky vydania Dámskeho klubu. Na facebooku zase zaujímavé recepty, súťaže a iné tipy.

V Prievidzi sa začiatkom júna konala zaujímavá akcia zameraná na podporu pomalej módy - fashion swap. Viac v reportáži Miriam Dobrotovej.

Dobrovoľníčky v Prievidzi otvorili obchod, kde je všetko zdarma

Dobrovoľníčky v Prievidzi otvorili obchod, kde je všetko zdarma Výmena oblečenia a vecí je populárna najmä na sociálnych sieťach. V Prievidzi otvorili...

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia