Úvod Novinky Osobnosti
Zlaté časy plné spomienok na legendárneho Ladislava Chudíka
Zlaté časy plné spomienok na legendárneho Ladislava Chudíka

Zlaté časy plné spomienok na legendárneho Ladislava Chudíka

Maestro navždy odišiel v júni 2015. Za svoju kariéru stvárnil desiatky postáv, z ktorých sa mnohé oplatí pripomenúť.

Charizmatický človek, talentovaný herec aj obľúbený pedagóg. Taký bol Ladislav Chudík, na ktorého si v relácii Zlaté časy zaspomína jeho manželka Alena a tiež známy slovenský herec Robo Roth.

Chýbať nebude moderátorka Elena Vacvalová a stály hosť Milan Lasica, ktorému sa s maestrom takisto spája množstvo spomienok. Súčasťou relácie bude aj dojímavé vystúpenie Miroslava Nogu.

Manželia Chudíkovci

Manželia Chudíkovci na spoločnej fotke. Nezmeškajte rozprávanie Aleny Chudíkovej v relácii Zlaté časy vo štvrtok večer.

Nezabudnuteľný primár Sova

Ladislav Chudík sa narodil v roku 1924 v Hronci. Študoval na gymnáziu v Kremnici, neskôr na filozofickej fakulte bratislavskej univerzity a nakoniec na dramatickom oddelení Štátneho konzervatória v Bratislave.

Od roku 1944 bol členom činohry SND, pôsobil však aj v Divadle P.O.Hviezdoslava, na Novej a Malej scéne. Okrem divadla a nakrúcania sa venoval tiež pedagogickej činnosti. Stal sa uznávaným umelcom nielen na Slovensku, ale aj v Čechách.

K jeho najvýraznejším postavám patrí primár Sova zo seriálu Nemocnica na okraji mesta. Na konci kariéry účinkoval v úspešnej hre Tančiareň, v ktorej ho neskôr alternoval kolega Martin Huba. Tesne pred smrťou stihol nakrúcať film Červený kapitán.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia