Úvod Novinky Osobnosti
Kino pod hviezdami slávnostne otvorí Emília Vášaryová
Kino pod hviezdami slávnostne otvorí Emília Vášaryová

Kino pod hviezdami slávnostne otvorí Emília Vášaryová

Pred rokom otváral Kino pod hviezdami jej švagor, dnes už zosnulý Milan Lasica.

Už dnes, 3. augusta, sa začína druhý ročník filmových večerov pod holým nebom. Slávnostne ho uvedie významná herecká osobnosť a prvá prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) Emília Vášáryová.

Sladké hry minulého leta-Kino pod hviezdami s Milanom Lasicom.jpg

Rok po tom, ako prvý ročník Kina pod hviezdami otvoril Milan Lasica, ho na pódiu vystrieda ikona slovenského plátna Emília Vášáryová.

„Nesmierne si vážime, že pani Vášáryová prijala naše pozvanie a spoločne si budeme môcť pripomenúť sté výročie slovenského filmu, ktorého je neoddeliteľnou súčasťou," hovorí súčasná prezidentka (SFTA) Wanda Adamík Hrycová a dodáva:

„Všetkých srdečne pozývam, aby si prišli spríjemniť zvyšok leta kultúrnym zážitkom pod hviezdami v podobe prehliadky obľúbených filmov."

Pri príležitosti osláv 100 rokov slovenského filmu otvorí Kino pod hviezdami 3. augusta o 19:30 hod. v Bratislave film Tisícročná včela od Juraja Jakubiska.

Program bude v nasledujúce dni pokračovať obľúbenými filmovými titulmi, ako Učiteľka, Loli Paradička a vyvrcholí komédiou Dušana Rapoša Utekajme, už ide! - v tomto prvom slovenskom filme po roku 1969 si zahral aj Milan Lasica.

Projekt Kino pod hviezdami pripravuje Slovenská filmová a televízna akadémia. Okrem Bratislavy si milovníci kina budú môcť tento rok vychutnať slovenské filmy aj v Košiciach. Začiatok predstavení je vždy o 19:30 hod. a vstup je pre všetkých voľný.

Zdroj foto: Kino pod hviezdami

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia