Úvod Novinky Osobnosti
Pozrite si vystúpenie muzikálovej hviezdy. Hlas Jána Slezáka vás očarí
Pozrite si vystúpenie muzikálovej hviezdy. Hlas Jána Slezáka vás očarí

Pozrite si vystúpenie muzikálovej hviezdy. Hlas Jána Slezáka vás očarí

Charizmatický spevák a herec v talkšou Neskoro večer prezradil, že ho pôvodne lákalo celkom iné povolanie.

Ján Slezák patrí k obľúbeným muzikálovým hercom. Počas svojej kariéry stvárnil hlavné postavy v úspešných muzikáloch ako Pomáda, Rebelové či Cyrano z predmestia.

Rodák zo Senice sa však k umeniu dostal úplnou náhodou. Ako povedal moderátorovi Petrovi Marcinovi, po gymnáziu ho lákala veda.

Ja som chcel pôvodne študovať environmentalistiku alebo medicínu,“ prekvapil umelec, ktorý je podľa vlastných slov študijný typ.

Keď sa v sále ozvali prvé tóny svetoznámeho hitu She's Like the Wind, každý pochopil, že Jánove rozhodnutie venovať sa umeniu bolo správne.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jeden úspech za druhým

Gymnazista, ktorý zmaturoval na samé jednotky, sa už počas štúdia na strednej škole dostal k amatérskemu divadlu. Jankovi sa začalo mimoriadne dariť a už po uvedení prvého predstavenia získal ocenenie za profesionálny herecký výkon.

Mladý Janko Slezák však nedosahoval úspechy iba v herectve – s gitarou sa zúčastnil najväčšieho folkového festivalu v Českej republike, ktorý nakoniec vyhral. Talentovaný chlapec sa neskôr začal venovať aj tancu, v ktorom taktiež vynikal.

Ján Slezák - Neskoro večer, spev.png

K spevákom sa počas opekačky pripojila aj odvážna diváčka.

Hoci sa chcel stať lekárom, umelecké prostredie ho nakoniec zlákalo. „V poslednú hodinu, posledný deň som poslal prihlášku na Janáčkovu akadémiu múzických umení v Brne.“ Vďaka talentu a usilovnej príprave sa spomedzi 500 uchádzačov dostal do desiatky prijatých.

To, že má nielen obrovský talent, ale aj nákazlivý zmysel pre humor, potvrdil aj v Neskoro večer. Prekvapení diváci sa behom chvíľky ocitli na opekačke, ktorú im hrou na gitare a podmanivým hlasom spríjemnil Ján Slezák v sprievode Petra Marcina.

Vypočujte si celý rozhovor s Jánom Slezákom a zasmejte sa na opekačke s Petrom Marcinom. Celú epizódu obľúbenej talkšou nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia