Úvod Novinky Osobnosti
Cifrová-Ostrihoňová o Kuciakovi: Presne si pamätám ten moment
Cifrová-Ostrihoňová o Kuciakovi: Presne si pamätám ten moment

Cifrová-Ostrihoňová o Kuciakovi: Presne si pamätám ten moment

Moderátorku Silnej zostavy sme vyspovedali tesne po nakrúcaní epizódy venovanej pamiatke zavraždeného investigatívneho novinára.

V utorok 21. februára uplynie päť rokov od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ich pamiatke bude venovaná aj najnovšia epizóda Silnej zostavy.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Veronika Cifrová-Ostrihoňová vyspovedá niekdajších kolegov investigatívneho novinára – Pavlu Holcovú, Annamáriu Dömeovú a Jána Petroviča.

Prinášame rozhovor, ktorý sme urobili s moderátorkou tesne po nahrávaní Silnej zostavy venovanej Kuciakovi a jeho snúbenici.

„Bolo veľmi silné pre mňa počuť myšlienky tých, ktorí ho naozaj dobre poznali. Bolo to aj s nadhľadom a bolo to aj humorné... Znova to však pripomína strašnosť toho celého,“ prezradila nám Veronika, ktorá sa však s Jánom Kuciakom osobne nikdy nestretla.

Bolo to mŕtvolné ticho

„Nikdy sme neprišli do kontaktu, ale vedela som, kto to je. Jano bol fenomén, všetci o ňom vedeli a všetci ho volali Janko. Dnes mám pocit, že sme sa poznali,“ zaspomínala si moderátorka na zavraždeného novinára.

Silná zostava

Ako nám ďalej prezradila, presne si pamätá na moment, keď sa dozvedela o jeho smrti.

„Bolo to ráno a zrazu vybehla tá informácia... Ja som tomu neverila, nechápala som, že to naozaj môže byť. Tiež som si spočiatku myslela, že to bola nejaká nehoda a nie vražda.“

Tlačovú konferenciu, počas ktorej potvrdili informáciu o vražde, sledovala s kolegami.

„Všetci ľudia, ktorí boli v tej kancelárii, boli mŕtvolne ticho. Nikto o tom ani nedebatoval. Bolo vidieť, ako si to každý sám spracováva.“

Silná zostava v piatok o 22:10 hod. na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia