Úvod Novinky Osobnosti
Iveta Malachovská. Detaily svadby aj recept na šťastné manželstvo
Iveta Malachovská. Detaily svadby aj recept na šťastné manželstvo

Iveta Malachovská. Detaily svadby aj recept na šťastné manželstvo

Moderátorka Dámskeho klubu oslavuje s manželom Martinom perlovú svadbu. Takto si na deň D spomína.

Bol 7. máj, piatok a písal sa rok 1993. Do svadobného koča pri národnom divadle nastúpila "malá nevesta s veľkými šatami" a jej novopečený manžel.

Takto sa pred 30 rokmi začal písať príbeh dlhoročného manželstva moderátorky Dámskeho klubu Ivety Malachovskej a jej manžela Martina.

Ako si spomína na ich veľký deň obľúbená moderátorka? Čím ju jej manžel prvýkrát zaujal? A ako spoločne prekonávajú aj náročné chvíle manželstva?

Dozviete sa v rozhovore.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chodili si navzájom na predstavenia

Iveta Malachovská sa s manželom Martinom spoznala v revolučnom roku 1989, na ulici ich zoznámila kamarátka.

"Bol veľmi charizmatický a veľmi odťažitý. Mal taký hĺbavý hlas a bol taký iný ako všetci tí  ľudia okolo mňa," opisuje prvé preskočenie iskry Iveta Malachovská.

"A čím totálne zabodoval a na druhej strane ma tak trošku sklamal, že ja som už v tom čase bola celkom populárne dievča a on sa tváril, že ma v živote nevidel. Pochopila som vtedy, že nepozerá televízor a aj tým si ma získal," spomína s úsmevom moderátorka.

Keďže Iveta Malachovská v roku 1990 hrala v Radošinskom naivnom divadle, pozvala neskôr Martina na svoje predstavenie a on zase pozval ju na to svoje.

"A tam to niekde vzniklo, a bolo to super," dodáva.

Recept na šťastné manželstvo? Princíp "otoč si to"

"Zaujal ma serióznosťou a ľudským prístupom a okrem toho, mal vynikajúce spoločenské a morálne spôsobmi," dopĺňa šťastná manželka Iveta Malachovská.

Jej manžel ju dodnes opakovane a pravidelne zahŕňa láskou a pozornosťou, je voči nej galantný a niekoľkokrát denne jej povie: Ľúbim ťa.

Iveta Malachovská s manželom v Piešťanoch.jpg

A ak aj prišli počas 30 rokov manželstva Malachovských ťažšie chvíle, vždy ich spoločne prekonali. Recept je pritom nasledovný:

"My sme veľmi otvorení ľudia, my sa nesmierne veľa rozprávame o všetkom. Nielen o tom, čo prežívame, ale aj o tom, čo nám jednému na druhom prekáža. A to si myslím, že je najpodstatnejšie - ľudia musia hrať férovú hru, lebo keď hráte férovú hru v manželstve, tak ju hráte v živote aj voči ostatným ľuďom," ozrejmuje moderátorka.

"My milujeme pravdu a aj keď je niekedy nepríjemná, myslím, že nám to pomáha vzťah utužovať."

Okrem vzájomnej lásky a úcty, sa manželia Malachovskí celých 30 rokov (+ tri, keď neboli ešte manželia) riadia princípom "otoč si to."

Iveta Malachovská s manželom na svadobnej fotke

"Vždy, keď prídeme k nejakému rozhodovaniu, tak sa vždy pozeráme na to aj očami toho druhého, čo by na to povedal on.

A ten vzťah otoč si to vám neuveriteľne odkryje tú ľudskú povahu vášho partnera. Ukáže vám, ako mu na vás záleží a chce, aby ste neboli sklamaná a smutná z toho, čo si rezohodol o niečom, čo si zabudol otočiť," uzatvára úprimne Iveta Malachovská.

Manželom Malachovským k perlovej svadbe gratulujeme a želáme ešte mnoho šťasťných spoločných rokov.

25 50 75 90

Galéria

01e988ff-7378-4a48-82f0-12816a25e583.jpg ec2f911f-b2e0-44ff-8817-a829dffc15fc.jpg 9913dd00-c457-443b-a09a-72c4ea3b75b1.jpg f8a4cfdd-b539-433e-aecc-f3f525812c03.jpg
Zdroj: RTVS, foto: Archív Ivety Malachovskej

Živé vysielanie ??:??

Televízia