Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Padla prvá klapka Pečie celé Slovensko 2. Tu sú vyjadrenia známej štvorice
Padla prvá klapka Pečie celé Slovensko 2. Tu sú vyjadrenia známej štvorice

Padla prvá klapka Pečie celé Slovensko 2. Tu sú vyjadrenia známej štvorice

Najsladšia šou RTVS sa na obrazovky dostane na jeseň tohto roka.

Programom Pečie celé Slovensko 2 bude opäť sprevádzať moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval.

Zručnosti nového tucta talentovaných súťažiacich budú aj v druhej sérii hodnotiť profesionálne cukrárky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.

Moderátorské nadšenie

V prvej sérii sa stal malý zázrak a naši súťažiaci v stane vytvorili rodinu, ktorá si pomáhala, tešila sa z úspechu druhého a veľmi ťažko prežívala, keď ju musel na konci každej epizódy niekto opustiť. Pevne verím, že sa nám podobnú atmosféru podarí vyčarovať aj v tejto sérii. Už teraz sa veľmi teším,“ vyjadril sa herec a moderátor šou Pečie celé Slovensko Juraj Bača.

Juraj Bača a Junior

Na natáčanie druhej série sa teší aj Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý bude opäť tvoriť moderátorskú dvojicu s Jurajom Bačom.

Pocity sú veľmi pozitívne, a to vďaka skvelej prvej sérii a očakávania sú podobné. Chcem veriť, že sme našli takých finalistov, ktorí sa nechali inšpirovať prvou sériou a budeme mať z toho celého zas jeden príjemný zážitok,“ vyjadril sa Milan.

Obaja moderátori sa na svoju úlohu, po skúsenostiach z prvej série šou, zodpovedne pripravovali.

„Snažil som sa dostať do formy, aby som opäť mohol s čistým svedomím ochutnávať dobroty našich súťažiacich, čo sa mi však kvôli pracovnej vyťaženosti nepodarilo. Budem ale ochutnávať aj tak,“ smeje sa Juraj.

„Ja som mal ambíciu ísť na kurz pečenia k našim porotkyniam, ale lenivosť zas raz zvíťazila. Namiesto seba som k Natachi Pacal poslal na kurz pečenia tartaletiek svoju tetu Evu, veľkú fanynku šou Pečie celé Slovensko,“ zhrnul svoju snahu Milan.

Porotkyne o súťažiacich aj o nových výzvach

Dôležitú úlohu v celej šou aj v tomto roku zohrá dvojica porotkýň. Zručnosti súťažiacich a ich upečené dobroty budú aj tento rok hodnotiť profesionálky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová.

„Osobne sa veľmi teším na eufóriu nápadov a chutí v jednotlivých sladkých a slaných dobrotách našich súťažiacich. Novú dvanástku poznám z kastingov a pamätám si prácu každého, čo priniesol, ako to vyzeralo, ako to chutilo, myslím, že sa môžeme tešiť na úžasné nápady a nádherné prezentácie."

"Pevne verím, že mnohí prekvapia. Teším sa na ich dravosť, a ako sme mali možnosť vidieť na kastingoch, aj ich odhodlanosť, zmysel pre dokonalosť a najmä lásku k pečeniu,“ prezradila Jožka.

Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová.jpg

„Sú šikovní, rozhľadení a čo je dôležité, že s predchádzajúcimi účinkujúcimi ich spája spomínaná láska k pečeniu. Obdivujem ich odhodlanie, výdrž, kreativitu a fantáziu,“ dodáva Petra a neskrýva radosť z pokračovania úspešnej šou.

„Veľmi sa teším, že šou mala taký pozitívny ohlas na Slovensku a správa, že bude aj druhá séria, bola pre mňa jednou z tých najkrajších. Zároveň je to pre nás aj veľká zodpovednosť, aby sme udržali štandard, ktorý sme prvou sériou nastavili veľmi vysoko.“

Obe porotkyne starostlivo pripravovali témy pre jednotlivé epizódy a recepty pre technické výzvy pre druhú sériu šou. Jožka naznačila, že aj druhá séria bude skutočne pestrá:

V druhej sérii sa diváci môžu tešiť na osvedčenú klasiku, tradičné koláčiky a zákusky, ale aj na dezerty, ktoré nás prenesú do kolísky gurmánov, noblesy a moderného umenia.“

„Ja som veľmi pyšná na recepty a výzvy, ktoré sme pre druhú sériu pripravili a dokonca si myslím, že to bude ešte lepšie ako minulý rok. Každý, kto rád pečie, si tam nájde niečo svoje. Či torty, či slané, či domáce pečenie, ale aj vysokú cukrárinu. Z každého rožku trošku a všetko zaujímavé a veľmi veľmi chutné,“ opisuje zadania Petra.

Jeseň s RTVS bude patriť šou Pečie celé Slovensko 2

Diváci sa už na jeseň môžu tešiť na 11 súťažných epizód, ako aj dva špeciály. RTVS chce aj tento rok prostredníctvom šou Pečie celá Slovensko divákom nielen predstaviť slovenskú tradíciu v pečení a cukrárstve, ale zároveň pomôcť amatérom preraziť a stať sa profesionálmi.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Production a licencovaného BBC Studios distribution.

Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta a v minulom roku si svoje sily v súťaži zmerali aj amatérski pekári a cukrári zo Slovenska.

Relácia Pečie celé Slovensko dosiahla mimoriadnu popularitu a pozitívne divácke ohlasy, čo sa odrazilo aj na mimoriadnej sledovanosti, ktorá pravidelne presahovala hranicu pol milióna divákov.

Semifinále Pečie celé Slovensko.jpg

„S novým ťažiskovým projektom sme chceli nadviazať na predchádzajúce veľké projekty, akým boli Najväčší Slovák či divácky obľúbená šou Zem spieva a som úprimne rád, že sa nám to podarilo. Jednoznačne to potvrdzuje záujem divákov a ich pozitívne ohlasy na projekt Pečie celé Slovensko."

"Aj prostredníctvom tejto šou prinášame divákom pozitívne emócie – spolupatričnosť, dobrosrdečnosť, priateľskosť, lásku k tradíciám a dobroprajnosť. Teším sa, že práve RTVS prináša na obrazovky reláciu, ktorú diváci sledujú radi práve pre úžasnú atmosféru a tento projekt bude pokračovať aj v tomto roku s rovnakou emóciou,“ vyjadril sa k úspechu relácie generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

25 50 75 90

Galéria

Pečie celé Slovensko Ťahanie štrúdle.jpg Dráma na pľaci PCS Radosť súťažiacich Pečie celé Slovensko.jpg Relax súťažiacich a moderátorov v Pečie celé Slovensko.jpg Súťažiaci zo šou Pečie celé Slovensko1.jpg Pečie celé Slovensko, recept na šišky.jpg Pečie celé Slovensko - mrkvové dezerty, recept.jpg Bezlepková zamatová roláda - Pečie celé Slovensko.png Jožka Zaukolcová.png

Živé vysielanie ??:??

Televízia