Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Francúzska horúčka nedeľného večera a už len pätica pekárov v šou
Francúzska horúčka nedeľného večera a už len pätica pekárov v šou

Francúzska horúčka nedeľného večera a už len pätica pekárov v šou

Čo sa udialo v stane počas ôsmej epizódy Pečie celé Slovensko 2?

Bolo to osemfinále, v ktorom bolo všetko. Mrazivý chlad, horúce plamene, sladké jahody aj slzy dojatia.

Po kole venovanom Inšpiratívnemu pečeniu pokračuje v druhej sérii Pečie celé Slovensko 2 už len pätica súťažiacich.

Ako sa im darilo v troch výzvach?

Mrazivo horúci recept

Dá sa upiecť zmrzlina? To by asi veľmi nevyšlo, no obaliť dva druhy domácej zmrzliny v korpuse a pokryť ju talianskym meringue, to už znie ako mimoriadne zaujmavý recept.

Šesť pekárov sa pokúsilo pripraviť Pečenú Aljašku a výsledky boli viac ako obdivuhodné. Pekárka Anči v osobnej výzve vytasila zbrane v podobe vlastnej rozmarínovo-pekanovej zmrzliny a marhuľového sorbetu.  Svoju Pečenú Aljašku servírovala v podobe pníka.

Pekárka Janka do Ohnivej gule ukryla marakujovú zmrzlinu a ten najlepkavejší a najlahodnejší karamel.

Na netradičné chute stavil svoju kartu v osobnej výzve pekár Ďoďo a odvážne pripravil bryndzovú a čučoriedkovú zmrzlinu s cviklovým korpusom.

Pekárka Lucka si zase legendárny recept, ktorý vznikol údajne na oslavu pripojenia Aljašky k Amerike, predstavovala ako kvet ruže.

Spojila v nej chute vanilkovej a malinovej zmrzliny s červeným vínom, aj korpus vymyslela po svojom - upiekla rýchlu roládu, ktorá nepraská.

Pekárka Tánička vsadila skôr na zaujímavé chuťové kombinácie ako na celkový dizajn, jej skala z Aljašky mala chuť jahodovej a pistáciovej zmrzliny a korpusom bolo sladké blondie.

Pekár Tomáš v sebe nezaprel dlhoročné barmanské skúsenosti a do dezertu v tvare ananásu ukryl kokosovú a ananásovú zmrzlinu.

Jahodová precíznosť

Porotkyne a moderátori pri hodnotení technickej výzvy z ôsmej epizóde

Letným dezertom priamo z Francúzska vyzvala na technickú výzvu šesticu pekárov garantka programu Natacha Pacal.

Nielen piškótový korpus rozdelený na dve časti, naplnený žĺtkovým maslovým krémom, pokrytý jahodovým sirupom a jahodovým coulis potrápil súťažiacich.

Pozor si museli dávať aj na skladanie jahôd po obdove dezertu ako aj na jeho vrchu. Najlepšie výzva v podobe Fraisiera sadla pekárke Lucii.

Veže z profiteroliek

Laicky názov, ktorým môžeme označiť ďalší inšpiratívny francúzsky dezert croquembouche. Kreatívna výzva z kategórie vysoká škola cukrárska preverila všetkých.

Choux alebo aj profiterolky z odpaľovaného cesta museli súťažiaci naplniť a poskladať za pomoci karamelu do veže v tvare ihlanu a dozdobiť podľa zvolenej témy.

Pekárka Tánička a moderátor Milan

Až 30-centimetrové veže croquembouche od finalistov mali rozmanité chute a farby: Anči postavila pred porotkyne croquembouche v tvare vianočného stromčeka, Janka zase fialkový croquembouche s ozdobou v tvare bicykla.

Ďoďo vytvoril vežu s názvom Levanduľová oslava na 70. výročie školy, v ktorej učí. Luckin croquembouche by bol zaručene hviezdou každej svadby a Táničkin čierny s ručne modelovanými perami by oslnil na dámskej rozlúčke so slobodou.

Zásnubná veža s espresso a višňovou plnkou od pekára Tomáša bola zase jeho posledným výtvorom v druhej sérii Pečie celé Slovensko 2.

Pekárkou týždňa sa stala Lucia, ktorej vypadnutý Tomáš poďakoval pred všetkými za pomoc počas pečenia.

25 50 75 90

Galéria

Pekár Ďoďo a porotkyne Moderátori pomáhajú Tomášovi pri flambovaní Pekár Tomáš prezentuje croquembouche pred porotkyňami Pekárka Janka, porotkyne a moderátor Juraj Pekárka Lucka a moderátor Juraj Porotkyne a moderátori pri hodnotení technickej výzvy z ôsmej epizóde
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia