Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Cheesecake, ktorý si zamilujete. Nielen preto, že je v tvare srdca
Cheesecake, ktorý si zamilujete. Nielen preto, že je v tvare srdca

Cheesecake, ktorý si zamilujete. Nielen preto, že je v tvare srdca

Inšpirujte sa víťazkou druhej série šou Pečie celé Slovensko.

Krémový cheesecake nielen pre zamilovaných. Jeho autorkou je Majsterka pekárka Lucka, víťazka druhej série Pečie celé Slovensko

Upečte si ho a potešte ním seba aj svoju polovičku alebo blízkych či kolegov.

Recept na cheesecake

Základ

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla

Krém

  • 500 g hladkého tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 PL hladkej múky

Vrch

  • 200 g bielej čokolády
  • 130 g šľahačky

Lucka cheesecake v tvare srdiečka.jpg

Postup

  1. Sušienky pomelieme na múku a pridáme rozpustené maslo.
  2. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne rozložíme sušienkový základ. Pečieme 10 minút na 180 stupňov.
  3. Všetky suroviný na krém zmiešame a vylejeme na upečený základ. Pečieme 40 minút na 150 stupňov.
  4. Šľahačku s čokoládou rozpustíme a ponorným mixérom vymixujeme. Vylejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Ozdobíme ovocím a srdce vytvoríme rozpustenou mliečnou čokoládou striekaním cez vrecko.
25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia