Sympatická pekárka zo Sliepkoviec to nakoniec dotiahla až do finále.
Alenka sa pečeniu venuje stále a dnes prinášame jej videorecept na minipavlovky.
Recept na minipavlovky od Alenky
Suroviny
- 4 bielky
- 250 g kryštálového cukru
- 100 g práškového cukru
- 1PL vínny ocot
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup
- Bielky s cukrom zahrejeme nad vodným kúpeľom na teplotu 55 stupňov. Kto nemá teplomer, tak vyskúša prstami bielka a keď nie je cítiť cukor, vtedy sú bielka dostatočne zohriaté a cukor rozpustený.
- Bielky šľaháme na stredných otáčkach do zhustnutia, a potom pridáme práškový cukor, vanilkový extrakt a vínny ocot. Pri vysokých otáčkach došľaháme úplne do tuha.
- Nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a sušíme 90 minút pri teplote 80-90 stupňov. Po vysušení nechám vychladnúť v pootvorenej rúre.
Ako napísala Alenka na svojom Facebooku, z tejto dávky upečiete 20 kusov minipavloviek.
Na tretie pokračovanie najsladšej šou RTVS sa môžete tešiť už na jeseň. Natáčanie novej série Pečie celé Slovensko je totiž v plnom prúde.