Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Prepašujte do jedálnička viac zeleniny. Vyskúšajte cuketový koláč
Prepašujte do jedálnička viac zeleniny. Vyskúšajte cuketový koláč

Prepašujte do jedálnička viac zeleniny. Vyskúšajte cuketový koláč

Ponúkame recept bez bielej múky od finalistky Ingy z Pečie celé Slovensko.

Ak potrebujete do svojho jedálnička či jedálnička svojich detí prepašovať viac zeleniny, skúste ju použiť aj na sladko.

S receptom na šťavnatý cuketový koláčik od pekárky Ingy, ktorá zaujala v prvej sérii Pečie celé Slovensko, trafíte do čierneho. Obsahuje totiž zdravé suroviny.

Recept na cuketový koláč od Ingy

Cuketový koláč od Ingy

Suroviny

  • 150 g roztopeného masla
  • 100 g špaldovej múky
  • 100 g ražnej muky
  • 60 g kakaa
  • 50 g mletého maku
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 250 g trstinového cukru
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 100 ml káva alebo caro
  • 350 g nastrúhanej cukety
  • 100 g horkej čokolády
  • štipka soli
  • marhuľový lekvár 

Postup

  1. Suché ingrediencie vymiešame (okrem cukru), pridáme aj nastrúhanú čokoládu.
  2. Cukor, jogurt, vajcia, kávu a vanilkový extrakt vyšľaháme.
  3. Všetko spojíme a pridáme nastrúhanú cuketu.
  4. Cesto vyložíme do formy, pečieme cca 50 min na 180 stupňov. Po upečení natrieme marhuľovym lekvárom.
  5. Na polevu rozpustite 120 g horkej alebo mliečnej čokoády v 40 g kakového masla.

Viac inšpirácií na recepty nájdete na webe Pečie celé Slovensko

Tretia séria obľúbenej pekárskej šou dorazí na televízne obrazovky už na jeseň tohto roka.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS, foto: IG Ingen.lo

Živé vysielanie ??:??

Televízia