Langoš je dobrý nápad, čo poviete? Pochúťka, ktorú milujú malí aj veľkí. Väčšinou ho poznáme z kúpalísk, no veľmi rýchlo a jednoducho sa dá pripraviť aj doma.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V prípade, že sme vám urobili chute, ponúkame skvelý recept na typickú prázdninovú pochúťku od porotkyne Pečie celé Slovensko Petry Tóthovej.
Langoše sú obľúbenou a typickou kúpaliskovou pochúťkou už dlhé roky. Zdroj foto: Instagram.com/petratothova_official
„Ja ich rada robievam malé a bucľaté. Jednoduché a bez vaľkania. Čo najmenej práce,“ píše sympatická porotkyňa, ktorú uvidíte túto jeseň v tretej sérii obľúbenej šou.
RTVS online
Čo budeme potrebovať?
400 g hladkej múky
21 g čerstvých kvasníc (pol kocky)
250 ml vlažného plnotučného mlieka
1/2 PL cukru krupica
2-3 čl soli
125 g bieleho jogurtu
Olej na vyprážanie
Jednoduchý postup
- Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravte kvások a počkajte kým narastie
- V mise vymiešajte múku, soľ, pridajte jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávajte po odležaní.
- Nechajte 20 min zakryté kysnúť pri izbovej teplote, alebo 2 hodiny v chladničke alebo aj cez noc v čo najchladnejšom mieste chladničky.
- Na naolejovanej podložke si vytvarujte placky podľa veľkosti akú preferujete a nechajte ešte prikryté a naolejované podkysnúť.
- Zohrejte olej na 170-180 stupňov a vyprážate do zlatohneda z oboch strán.
Dobrú chuť!