Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Povedal niekto langoš? Rýchly a lacný recept na letnú pochúťku
Povedal niekto langoš? Rýchly a lacný recept na letnú pochúťku

Povedal niekto langoš? Rýchly a lacný recept na letnú pochúťku

Malé a bucľaté. Také ich robí a odporúča Petra Tóthová z Pečie celé Slovensko.

Langoš je dobrý nápad, čo poviete? Pochúťka, ktorú milujú malí aj veľkí. Väčšinou ho poznáme z kúpalísk, no veľmi rýchlo a jednoducho sa dá pripraviť aj doma.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V prípade, že sme vám urobili chute, ponúkame skvelý recept na typickú prázdninovú pochúťku od porotkyne Pečie celé Slovensko Petry Tóthovej.

Langoše od Petry Tóthovej

Langoše sú obľúbenou a typickou kúpaliskovou pochúťkou už dlhé roky. Zdroj foto: Instagram.com/petratothova_official

„Ja ich rada robievam malé a bucľaté. Jednoduché a bez vaľkania. Čo najmenej práce,“ píše sympatická porotkyňa, ktorú uvidíte túto jeseň v tretej sérii obľúbenej šou.

Čo budeme potrebovať?

400 g hladkej múky
21 g čerstvých kvasníc (pol kocky)
250 ml vlažného plnotučného mlieka
1/2 PL cukru krupica
2-3 čl soli
125 g bieleho jogurtu
Olej na vyprážanie

Jednoduchý postup

  1. Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravte kvások a počkajte kým narastie
  2. V mise vymiešajte múku, soľ, pridajte jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávajte po odležaní.
  3. Nechajte 20 min zakryté kysnúť pri izbovej teplote, alebo 2 hodiny v chladničke alebo aj cez noc v čo najchladnejšom mieste chladničky.
  4. Na naolejovanej podložke si vytvarujte placky podľa veľkosti akú preferujete a nechajte ešte prikryté a naolejované podkysnúť.
  5. Zohrejte olej na 170-180 stupňov a vyprážate do zlatohneda z oboch strán.


Dobrú chuť!

25 50 75 90
Zdroj foto: Instagram.com/petratothova_official

Živé vysielanie ??:??

Televízia