Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Šou opustila prvá finalistka: Odchádzam s dobrým pocitom
Šou opustila prvá finalistka: Odchádzam s dobrým pocitom

Šou opustila prvá finalistka: Odchádzam s dobrým pocitom

Nový pekár týždňa a prvá vypadnutá finalistka. Také bolo britské kolo Pečie celé Slovensko.

Témou druhého kola bola Británia. Finalisti súťažili štandardne v troch výzvach a nemali to vôbec jednoduché.

Farebná osobná výzva

Zadanie pre osobnú výzvu bol dvojfarebný battenberg. Súťažiaci znova dokázali, že farebné a chuťové kombinácie sú nekonečné. Výzva sa nezaobišla bez problémov.

Najviac sa potrápila Klárka, ktorá po prvom nepodarenom pokuse s cestom musela začať od znova. Tým stratila čas a svoje dielo nestihla pripraviť podľa zadania. Klárka síce svoj battenberg odovzdala do rúk poroty včas, ale nesplnila podmienku dvojfarebného cesta.

Pochvalu si zaslúžila napríklad Miška, ktorej battenberg očaril zdobením aj chuťou. Rovnako chuťovo zapôsobil aj kávový kúsok od Timi. Dankin battenberg si od Petry vyslúžil prívlastok „najkrajší“.

Pečie celé Slovensko na desktope  Pečie celé Slovensko na mobile

Vajíčkový rébus

Po osobnej výzve nasledovala technická od porotkyne Jožky. Sladké dezerty vystriedal slaný sausage rolls -  mäsový závin plnený vajíčkami. Aby sa pekári nezapotili len pri horúcej rúre, Jožka im zadala neľahkú podmienku. Sledujte v našom archíve, ako si poradili s vajíčkovým rébusom. A to nie je všetko. Keď si súťažiaci mysleli, že najťažšie majú za sebou, prišlo na rad zavinutie cesta.

Najčastejšou chybou, na ktorú porotkyne upozornili bolo prasknutie lístkového cesta. Na posledných priečkach sa umiestnili Katka a Mirka. Naopak, v prvej trojici dominovali Klárka, Luci a Miška.

_DSC3520.jpg

Dezert pre celú rodinu

Na pohľad jednoduchý pohárový dezert si vyžadoval trojhodinú prípravu. Trifle je nápaditý a svieži dezert, pri ktorom najdôležitejšiu úlohu zohráva fantázia.

Aj táto výzva priniesla pár stresujúcich momentov. "Bože, ja sa tu asi zložim.“ zúfalo poznamenal Patrik potom, ako sa mu nepodarilo cesto na tretíkrát.

Na druhej strane, pozitívna pani Klára po nepodarenej osobnej výzve nestrácala dobrú náladu a rozdávala veselé objatia.

Po troch hodinách práce čakala súťažiacich pripravená porota. Básnické ohodnotenie získal Tomáš. „Škoda, že neviem recitovať Hviezdoslavove básne. Ten by o Slovensku hovoril, ja by som rozprávala o tomto dezerte.“ hodnotí ohúrená Jožka. „Takto niekedy vyzerá dokonalosť.“ oceňuje Petra.

Najväčším prekvapením bol Adam. „Ja som v siedmom nebi.“ ospevovala Jožka jeho rodinné trifle. Adam sa napokon stal pekárom týždňa.

_MKF1719.jpg

Po napätom čakaní a sčítaní všetkých bodov súťaž opustila Klárka. „Bol to krásny zážitok. Som strašne rada a s takým dobrým pocitom odchádzam. To je taká super partia, oni vedia tak dobre piecť a budem sa tešiť, že ako to dopadne.“  S hromadným objatím sa s Klárkou rozlúčili všetci súťažiaci.

_MKF1764.jpg

Sledujte Pečie celé Slovensko na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, aby vám neušli zákulisné informácie a rôzne súťaže.

Ďaľšiu epizódu Pečie celé Slovensko uvidíte v nedeľu 15. októbra o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

_DSC3487.jpg _DSC3202.jpg _MKF1700.jpg _MKF1711.jpg _DSC3313.jpg _DSC3808.jpg _DSC3561.jpg _MKF1336.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia