Úvod Novinky Tipy z programu
Ďakujeme, Slovensko: Jedinečný program, známe tváre
Ďakujeme, Slovensko: Jedinečný program, známe tváre

Ďakujeme, Slovensko: Jedinečný program, známe tváre

O programe Ďakujeme, Slovensko sme sa rozprávali s jeho dramaturgom - Mikulášom Michelčíkom.

O nebezpečnom koronavíruse sme počúvali už koncom minulého roka. Len málokto si vedel predstaviť, že ochorenie Covid-19 sa dotkne aj nás. Lebo kým sa šírilo v Číne a ďalších odľahlých častiach sveta, nevenovali sme mu toľkú pozornosť.

Situáciu zmenil dátum 6. marec 2020, keď potvrdili prvý prípad aj na Slovensku. Šíriaca sa pandémia koronavírusu zatvorila školy, podniky, letiská, mnohí obyvatelia našej krajiny prišli o prácu, v najhoršom prípade zaplatili svojimi životmi.

Koronavírus nás však zomkol a ukázal, že Slováci si dokážu v ťažkých časoch pomáhať. Nad zákerným Covidom sme ešte nevyhrali a momentálne nevie nikto predpovedať, čo bude ďalej. Povzbudivé je, že počet vyliečených stúpa a my ďalej bojujeme!

RTVS a Slovenské národné divadlo spojili sily

Veľká vďaka patrí nám všetkým. Lebo sme ukázali, že vieme byť zodpovední. Slovensko sa v priebehu niekoľkých týždňov stálo vzorom pre iné krajiny, ktoré s koronavírusom síce bojovali rovnako tvrdo, no nie až tak úspešne...

Nenechajte si ujsť unikátny program s názvom Ďakujeme, Slovensko, ktorý pripravila RTVS v spolupráci so Slovenským národným divadlom. Vďaku za obetavosť vyjadria mnohé známe tváre zo spoločenského, športového aj kultúrneho života.

Chýbať nebudú obľúbení moderátori RTVS a ani herecké hviezdy. Divákom sa v piatok 26. júna o 20:30 na Jednotke prihovorí aj Milan Lasica, Peter Sagan, Nasťa Kuzminová, Emil Horváth, Jana Kirschner či Richard Müller.


Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia