Úvod Novinky Tipy z programu
Černák, Sagan, Tóth, Vlhová alebo Volko?
Černák, Sagan, Tóth, Vlhová alebo Volko?

Černák, Sagan, Tóth, Vlhová alebo Volko?

V stredu spoznáme najlepšieho športovca alebo športovkyňu roka.

Napriek veľkým obmedzeniam sa športový život u nás a ani vo svete nezastavil a aj tento rok dosiahli slovenskí športovci viaceré pozoruhodné výsledky. A toho najlepšieho alebo najlepšiu spoznáme v stredu 16. decembra od 20:30 na Jednotke v netradičnom formáte ocenení Športovec roka 2020.

Šancu obhájiť minuloročný triumf má fenomenálna lyžiarka Petra Vlhová. Okrem nej figurujú v elitnej päťke aj bývalí laureáti cyklista Peter Sagan (2013, 2015, 2017) a chodec Matej Tóth (2016), ktorých doplnili premiérovo hokejista Erik Černák a šprintér Ján Volko, ktorý v ankete skončil dvakrát štvrtý. V stredu večer pribudne v kategórii Športová legenda v poradí 11. meno slávnej športovej osobnosti.

Súčasťou galavečera Športovec roka 2020 budú aj špeciálne prespievané verzie piesní rôznych umelcov, ktoré pretextovali a ušili na mieru nominovaným športovcom ako prekvapenie. Napríklad dvojica Dominika Kavaschová a Andrea Bučko takto prespievali ich hit Neviditeľná žena pre Petru Vlhovú.

s hudbou vesmírnou, športovec roka 2020

Vzhľadom k epidémii koronavírusu sa slovenská športová rodina nemôže stretnúť na slávnostnom galavečere a v priamom prenose tlieskať najúspešnejším a organizátori Slovenský olympijský a športový výbor a Klub športových redaktorov SSN preto vyhlásia namiesto desiatich len päť najúspešnejších jednotlivcov a namiesto troch kolektívov len ten víťazný. Počas večera v programe vystúpia všetci laureáti a môžete sa tešiť aj na hudobných hostí ako Hex, S Hudbou Vesmírnou, Desmod či Kali. Moderátorom bude Peter „Šarkan“ Novák a programom budú sprevádzať aj Marcel Merčiak, Marianna Ďurianová a ďalší športoví moderátori a redaktori RTVS.

kali, športovec roka 2020

(foto: RTVS/Milan Krupčík)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia