Úvod Novinky Tipy z programu
Virtuózi vrcholia, Slovensko má vo finále dve želiezka
Virtuózi vrcholia, Slovensko má vo finále dve želiezka

Virtuózi vrcholia, Slovensko má vo finále dve želiezka

O víťazovi rozhodne aj svetoznámy operný spevák a dirigent Plácido Domingo.

Po dvoch semifinálových kolách, ktoré RTVS vysielala 5. a 12. decembra a ktoré sú do konca roka dostupné aj v archíve RTVS, si už túto sobotu 19. decembra na Dvojka môžete pozrieť vyvrcholenie oslavy mladých hudobníkov a spevákov. Finále jedinečnej talentovej šou Virtuózi V4+ štartuje o 20:10.

Víťaz v poradí šiesteho ročníka súťaže talentov zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska a Srbska bude môcť vystúpiť v najslávnejších koncertných sálach sveta a získať štipendium v ​​jednej z najprestížnejších hudobných inštitúcií. Pred víťazom, ktorého určí porota a aj diváci, sa tak otvára rozprávková kariéra. A najlepší z finálovej desiatky môže byť aj zo Slovenska. Zo semifinále do záverečného súboja postúpila aj 13-ročná flautistka Ajna Marosz zo Žiliny a aj 18-ročná speváčka Alžbeta Reháková, študentka Konzervatória v Bratislave.

ajna maroszAjna Marosz

Pred finále zostali speváčka Vanesa Čierna a huslista Teo Gertler. Treba ale povedať, že už len účasť v semifinále Virtuózov je obrovským úspechom.

Finále vás rovnako ako predošlými kolami budú komentárom sprevádzať Juraj Čurný a dirigent a klavirista Peter Valentovič, ktorý bol aj zástupcom Slovenska v porote. O víťazovi rozhodnú napríklad aj svetoznámy operný spevák a dirigent Plácido Domingo, jeho syn Plácido Domingo Jr., ktorý je aj zakladateľom súťaže Virtuózi V4+ či Gabriel Prokofiev, vnuk hudobného skladateľa Sergeja Prokofieva.

Alzbeta RehakovaAlžbeta Reháková

(foto: Virtuosos V4+)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia