Úvod Novinky Tipy z programu
Veľká noc s RTVS: Bohoslužby, premiéra seriálu aj dokumenty
Veľká noc s RTVS: Bohoslužby, premiéra seriálu aj dokumenty

Veľká noc s RTVS: Bohoslužby, premiéra seriálu aj dokumenty

Nezmeškajte dokumentárny seriál Misia Krčméry o misijných projektoch slovenského vedca a odborníka na tropickú medicínu.

Veľká noc bude s RTVS mimoriadne pestrá. Televízne aj rozhlasové okruhy majú pre divákov a poslucháčov pripravený bohatý program. Vysielanie bude vo veľkej miere prepojené s náboženskými tradíciami, prinesie však aj veľa filmov, dokumentov a zábavy. Tvorcovia veľkonočného programu nezabudli ani na najmenších, ktorí sa môžu tešiť na bohatú porciu rozprávok.

Jednotka odvysiela vo Veľký piatok Služby božie z Nového Mesta nad Váhom, na Veľkonočnú nedeľu to bude Slávnostná svätá omša s pápežom Františkom z Vatikánu spojená s požehnaním mestu a svätu Urbi et Orbi. Pripravený je aj štvordielny poľsko-taliansky životopisný film Karol- človek, ktorý sa stal pápežom. Pre divákov Jednotky je pripravený aj americký historický film s názvom Syn Boží.

O hĺbke, význame a tradíciách Veľkej noci bude diskutovať moderátorka Veronika Cifrová-Ostrihoňová so svojimi hostkami v Silnej zostave. Reláciu vysielame v Zelený štvrtok večer. Pripravená je tiež premiéra 6-dielneho dokumentárneho seriálu Anjeli v pekle - Misia Krčméry o misijných projektorch významného slovenského vedca a odborníka na tropickú medicínu prof. Vladimíra Krčméryho.

Seriál Made in Italy, Pumpa aj pocta Duchoňovi

Diváci Jednotky sa počas Veľkej noci môžu tešiť aj na Grófa Monte Cristo v hlavnej úlohe so Géradom Depardieu, novšie spracovanie filmu Hrbáč či Robina Hooda s Kevinom Kostnerom v hlavnej úlohe. Z rozprávok to bude Rudienka, Sokoliarova dcéra, Vodník a Zuzna, Zhŕňajova nevesta či Zázračná láska. Decká sa môžu tešiť na premiérové časti Zázračného ateliéru či Fidlibumových rozprávok.

Popoludní to budú ďalšie rozprávky, napríklad aj tie od bratov Grimmovcov, chýbať nebude ani česká rozprávka Princezná a pisár. V hlavnom vysielacom čase a neskoro večer sa diváci aj počas Veľkej noci môžu tešiť na obľúbené zábavné programy. V piatok to bude vedomostná súťažná šou Čo ja viem, talkšou Boris & Brambor a neskôr večer francúzsky film Keď odídem.

Sobota bude patriť zábavnej šou Záhady tela, satirickému seriálu Pumpa a talkšou Petra Marcina Neskoro večer. V nedeľu večer sa diváci môžu tešiť na štart nového seriálu Made in Italy v dvoch častiach za sebou. Na Veľkonočný pondelok čaká na divákov film Kone na betóne a záznam hudobno-tanečnej divadelnej show The Duchon's, ktorá vzdáva poctu hudobnej legende Karolovi Duchoňovi.

Podrobnú ponuku Dvojky, Trojky a rozhlasových služieb si môžete prečítať TU.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia