Úvod Novinky Tipy z programu
Výročie SNP už od štvrtka na Trojke
Výročie SNP už od štvrtka na Trojke

Výročie SNP už od štvrtka na Trojke

Trojka si výročie SNP pripomenie hodnotnými archívnymi dielami.

Už vo štvrtok 26. augusta si diváci RTVS môžu pozrieť pozrieť televízny film Kým kohút nezaspieva.

Na motívy divadelnej hry Ivana Bukovčana, ho v roku 1972 nakrútil režisér Jozef Pálka. Dej filmu sa vracia do obdobia potlačenia SNP a skúma správanie sa človeka v hraničnej životnej situácii.

V piatok, 27. augusta, je do vysielania zaradený ďalší vynikajúci televízny film Kolíska. Je drámou z obdobia SNP a vznikol na základe adaptácie novely Alfonza Bednára. Pod réžiu sa v roku 1964 podpísal Vido Horňák.

Počas dvoch víkendových dní si diváci budú môcť pozrieť dvojdielny televízny film Andreja Lettricha Mŕtvi nespievajú, ktorého predlohou bol rovnomenný román Rudolfa Jašíka.

V deň výročia povstania uvedie Trojka televízny film Jozefa Banyáka Tvár v rose. Príbeh z dramatických vojnových čias hovorí o tom, že nikto nemôže stáť bokom od zápasu medzi silami dobra a zla.

Trojka uvedie aj cyklus diskusných relácií SNP - neznáma história o mýtoch, spoločensko-politických súvislostiach a dopadoch tejto významnej historickej udalosti našich dejín na životy ľudí a celej spoločnosti.

Reláciu vyrobila RTVS v roku 2014 k 70. výročiu SNP. Dokumentárny dramatický príbeh židovského dievčaťa, ktorý sa odohral počas SNP Volali ma Katka odvysiela Trojka taktiež v deň výročia SNP.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia