Úvod Novinky Tipy z programu
MS20: USA - Slovensko 3:2, duel ste mohli sledovať na :ŠPORT
MS20: USA - Slovensko 3:2, duel ste mohli sledovať na :ŠPORT

MS20: USA - Slovensko 3:2, duel ste mohli sledovať na :ŠPORT

Slovensko dnes odštartovalo účinkovanie na MS v hokeji do 20 rokov. Hneď na úvod ich čakal favorit z USA, ktorému napokon podľahli 2:3. Zápas ste mohli sledovať naživo od 3:30 h. v priamom prenose na :ŠPORT.

Slovensko vstúpilo do juniorského turnaja sympatickým výkonom. Slováci boli v úvode zápasu s obhajcami trofeje vyrovnaní súperi, no nepremenili dve presilovky po sebe, favorit naopak áno a ujal sa vedenia 2:0.

V druhom dejstve mali hráči USA duel plne pod kontrolou, Slovákov prestrieľali 23:2 a pridali aj tretí gól.

Hoci po dvoch tretinách už naši mladíci prehrávali 0:3, v poslednej časti hry strelili súperovi dva góly. Autorom oboch bol Martin Chromiak.

USA - SLOVENSKO 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Góly: 14. Knies (Cooley, Peart), 16. Samoskevich (Coronato, Beniers), 33. Slaggert (Kaiser, Dickinson) - 42. Chromiak (Kašlík, Kňažko), 58. Chromiak (Myklucha, Nemec). Rozhodovali: Kika (ČR), Kova (Fín.) – Jackson (Kan.), Persson (Švéd.), vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1613 divákov.

"Tento zápas nám ukázal, aké je to ťažká skupina. Musíme hrať naplno celých 60 minút a potom máme šancu uspieť. Sme naozaj veľmi silná skupina a verím, že vyhráme čo najviac zápasov a do play off pôjdeme z čo najlepšie pozície," vravel po stretnutí autor oboch našich gólov.

Zlomovými boli podľa jeho slov presilovky, ktoré súper využil dvakrát a Slováci iba raz. Slovenských mladíkov čaká ďalší zápas už v utorok proti Švédsku.

Sledovať ho budete môcť opäť s RTVS na novej športovej stanici :ŠPORT od 3:30 hod. Všetko podstatné o novom športovom okruhu nájdete na podstránke nadtesanasport.sk.

Športový okruh RTVS vysiela od 20. decembra a sledovať ho môžete už teraz aj na webe rtvs.sk.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia