Úvod Novinky Tipy z programu
Útok na Dvojičky a 11. september. Program RTVS si pripomenie tragické udalosti
Útok na Dvojičky a 11. september. Program RTVS si pripomenie tragické udalosti

Útok na Dvojičky a 11. september. Program RTVS si pripomenie tragické udalosti

Koniec týždňa bude v znamení smutného výročia teroristických útokov z 11. septembra. RTVS preto tematicky prispôsobí aj svoj TV program.

Zábery padajúcich Dvojičiek v New Yorku z 11. septembra 2001 boli pre celý svet šokujúce. Teroristi s unesenými lietadlami po útoku na World Trade Center zaútočili aj na Pentagon a plánovali napadnúť aj sídlo prezidenta USA vo Washingtone D.C. . Tieto udalosti si RTVS najbližší týždeň pripomenie sériou filmov a dokumentom.

Diváci sa však môžu tešiť aj na romantiku či vojnovú tematiku. Pozrite si, čo sa oplatí tento týždeň sledovať:

  • Cesta domů (57% ČSFD)
  • Prežili 11. september (74% ČSFD)
  • Let číslo 93 (85% ČSFD)
  • 11´9´´01 (69% ČSFD)
  • Tábor tigrov (78% ČSFD)

A je toho oveľa viac. Okrem kvalitných filmov sa na obrazovky vracajú v premiérach aj obľúbené šou, ako napríklad Milujem Slovensko, Záhady tela či Neskoro večer.

Pondelok zavŕšme trilógiu

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na úvod týždňa čaká divákov RTVS finále trilógie režiséra Tomáša Vorela. Český film Cesta domů sa aj tentokrát snaží zobraziť príbeh o poznávaní harmónie s prírodou a svojím okolím. Diváci sa opäť môžu tešiť na herecké hviezdy z predošlých častí Cesta z mesta a Cesta do lesa, kde sa predstavili Tomáš Hanák, Bolek Polívka či Eva Holubová.

Príbeh sa aj tentokrát opiera o hlavného hrdinu, ajťáka Honzu, ktorý po „úteku“ z veľkomesta objavil čaro vidieka. Ani tam však nie je všetko jednoduché. Hlavní hrdinovia sa musia rozhodnúť, kam vlastne patria. Či sa im to podarí, zistíte v romantickej komédii Cesta domů.

Film vysielame v pondelok na Jednotke o 20:30 hod.

Spomienka na 11. september

Záber na horiace budovy Twin Towers z 11. septembra 2001.

Začiatok jesene v roku 2001 sa zapísal krvavým písmom do dejín USA. Ráno 11. septembra vrazili dve lietadlá do budov Svetového obchodného centra (WTC), tretie do Pentagonu a štvrté sa zrútilo v štáte Pensylvánia. Práve to posledné malo za cieľ sídlo prezidenta USA.

Išlo o let č. 93, podľa ktorého je aj pomenovaný film z roku 2006. Komerčný let z New Yorku do San Francisca nedorazil do svojho cieľa, keď samotní pasažieri znemožnili únoscom vykonať ich zámer. Film Let číslo 93 detailne opisuje ťažké okamihy cestujúcich, ktorí sa ocitli tvárou v tvár smrti.

Film vysiealme v piatok na Jednotke o 22:00 hod.

Tragické udalosti z roku 2001 si pripomenieme aj v utorok v dokumente Prežili 11. september. Dielo približuje divákom osudy piatich ľudí, ktorí prežili tragédiu priamo na mieste.

Dokument vysielame v utorok na Dvojke o 21:05 hod.

Posledný zo série snímok k spomienke 11. septembra odvysielame v nedeľu, kedy uplynie 21 rokov od tragických udalostí. Poviedkové dielo s názvom 11´09´´01 je nezvyčajnou snímkou. Spája totiž jedenásť režisérov, ktorí dostali priestor na zobrazenie tragických udalostí zo svojho uhľa pohľadu. Každá poviedka má 11 minút a 9 sekúnd zobrazujúc príbehy z rozličných kultúr.

Poviedkovú drámu vysielame v nedeľu večer na Dvojke o 22:20 hod.

Colin Farrell a návrat obľúbených programov RTVS

Dvojka v nedeľu ponúkne aj vojnovú drámu v hlavnej úlohe s Colinom Farrellom . Protivojnový film sa odohráva v období Vietnamskej vojny, v ktorej sa chce Amerika pohnúť ďalej. Bozz (Colin Farrell) prichádza do tábora, kde sa realisticky simulujú vojenské boje. Pre niektorých sa však simulácia stane súbojom na život a na smrť. Film Tábor tigrov odvysielame v nedeľu o 20:40 na Dvojke .

Začiatok jesene na RTVS sa bude niesť aj vo veselšej atmosfére. Úvod novej televíznej sezóny prinesie obľúbené zábavné a publicistické či diskusné relácie ako Trochu inak s Adelou, Experiment, O 5 minút 12 či Do kríža.

Presné časy a viac z bohatej ponuky nájdete v TV programe RTVS.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia