Úvod Novinky Tipy z programu
Rozprávku Tri zlaté dukáty uvidíte už zajtra. V čom je iná?
Rozprávku Tri zlaté dukáty uvidíte už zajtra. V čom je iná?

Rozprávku Tri zlaté dukáty uvidíte už zajtra. V čom je iná?

Veľkú premiéru rozprávkovej novinky uvidíte už zajtra na Štedrý večer.

Sledujte príbeh pastiera Juraja, ktorý sa rozhodne zmeniť svoj život odchodom do Ameriky.

Ako to v živote býva, dôkladne premyslené plány mu skomplikujú ženy. Zamilovaná Katka, ktorá si túži Juraja vziať za manžela a zakliata zámocká pani Júlia.

Júliu pred tristo rokmi zakliali príbuzní, ktorí zatúžili po jej majetku. Od toho času sa zjavuje raz za sto rokov a hľadá toho pravého, ktorý ju za zlatý dukát odkľaje. Podmienkou však je, že vyvolený nesmie zlatý dukát minúť, inak Júlia opäť zmizne.

Tentokrát je to Júliin posledný pokus. Po uplynutí ďalších sto rokov sa zjaví práve Jurajovi.

Juraj zlatý dukát od Júlie prijme a myslí si, že problémy sa hladko vyriešili. Júlia je predsa odkliata a on môže pokračovať vo svojich plánoch. Za zlatý dukát si chce kúpiť lístok na loď do Ameriky. To však netušil, že tu sa jeho starosti ešte len začínajú.

Tri zlaté dukáty

Netradičná zápletka

Štandardný rozprávkový motív, v ktorom statočný mladík oslobodí zakliatu princeznú je predsa len v niečom odlišný.

„Väčšinou sa mládenci do zakliatych dievčin zamilujú na prvý pohľad, v tomto prípade je hlavný hrdina v rozpakoch. Čo si má chudobný, ale moderný chlapec túžiaci po živote v Amerike počať v roku 1900 s čudáckou slečnou patriacou správaním a rozmýšľaním do čias neskorej renesancie? Táto netradičná zápletka poskytuje množstvo humorných situácií,“ prezradila režisérka Mariana Čengel Solčanská.

V hlavných úlohách sa predstavia Katarína Krajčovičová a Ladislav Bédi. Vo filme tiež uvidíte Jozefa Vajdu, Janu Hubinskú, Michala Isteníka, Ondreja Kovaľa, Juraja Hrčku, Mariána Labudu ml., Jitku Čvančarovú, Lukáša Pelča, Lesanu Krauskovú a ďalších.

Tri zlaté dukáty

Vycestuje Juraj do Ameriky? Zmizne Júlia naveky? A čo Katkine sny o manželovi? Rozprávku plnú akčných, humorných aj romantických momentov uvidíte na televíznych obrazovkách už zajtra večer 24. decembra o 20.30 h na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia