Úvod Novinky Tour de France
Zatiaľ nevidím dôvod, prečo by Peter Sagan nemal vyhrať zelený dres, hovorí expert RTVS Martin Velits
Zatiaľ nevidím dôvod, prečo by Peter Sagan nemal vyhrať zelený dres, hovorí expert RTVS Martin Velits

Zatiaľ nevidím dôvod, prečo by Peter Sagan nemal vyhrať zelený dres, hovorí expert RTVS Martin Velits

Na experta RTVS Martina Velitsa dosiaľ pôsobí Peter Sagan pokojným dojmom.

Hviezdny slovenský cyklista Peter Sagan doposiaľ na aktuálnom ročníku Tour de France nezvíťazil. V doterajších ôsmich etapách bol trikrát v elitnej desiatke výsledkovej listiny - raz štvrtý a dvakrát piaty.

banner na Tour de France 2020

Po ôsmej etape 107. ročníka najslávnejších cyklistických pretekov sveta je lídrom bodovacej súťaže, avšak len so sedembodovým náskokom pred írskym šprintérom Samom Bennettom. Vzhľadom na predchádzajúce roky čakali mnohí slovenskí priaznivci od pretekára nemeckého tímu BORA-hansgrohe viac.

Čo si o tom myslí expert RTVS Martin Velits, ktorý je spoločne s bratom Petrom spolukomentátorom Starej dámy? „Je logické, že slovenský fanúšik je z predchádzajúcich rokov nabažený etapovými víťazstvami Petra Sagana a jeho dominanciou v súťaži o zelený dres. Na druhej strane, je to len šport a aj Peter je len človek."

Martin Velits, ktorý počas svojej profesionálnej cyklistickej kariéry absolvoval Tour v roku 2012, vysvetľuje, že Sagan nie je v jednoduchej pozícii. Peter je na scéne desať rokov. Súperi mu neubúdajú, práve naopak. On je stále v pozícii, že musí potvrdzovať svoje výkony. To, samozrejme, nie je jednoduché."

27jun2012_Velitsovci_Tour_de_France_TK_71030826.jpg

FOTO: archív TASR

Víťaz Tour de France z roku 2012 a v súčasnosti cyklistický expert Bradley Wiggins sa po 5. etape o Petrovi Saganovi vyjadril, že pôsobí dojmom zbitého muža a že nevyzerá ako Sagan z minulosti.Na mňa pôsobí úplne pokojne. Môže prísť etapa, keď všetko klapne, Peter vyhrá a všetci budú hovoriť, že je späť. S hodnotením by som počkal až na koniec Tour de France. Sú pred nami ešte dva týždne, čo je veľmi dlhý čas," myslí si Martin Velits.

Získa podľa experta RTVS Martina Velitsa Peter Sagan ôsmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže Tour de France? Pevne verím, že áno. Zatiaľ nevidím dôvod, prečo by nemal," odvetil. 



25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia