Úvod Novinky Tour de France
Najtesnejší dojazd na Tour, Sagana v cieli penalizovali
Najtesnejší dojazd na Tour, Sagana v cieli penalizovali

Najtesnejší dojazd na Tour, Sagana v cieli penalizovali

Petra Sagana v cieli 11. etapy Tour de France posunuli na koniec pelotónu.

Slovák Peter Sagan je po kontakte ľavým lakťom s Van Aertom vo finiši 11. etapy cyklistických pretekov Tour de France penalizovaný - na konci balíka jazdcov s rovnakým časom ako víťaz, ale bez bodov do súťaže o zelený dres. Rodák zo Žiliny je tak namiesto 2. miesta v etape až na 85. priečke. V hodnotení bodovacej súťaže má tak Sam Bennett už 243 bodov a Slovák zaostáva o 68 bodov.

  Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pozrite si kontakt Petra Sagana pred cieľom

Víťazstvo dosiahol v záverečnom tesnom šprinte Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal), ktorý zvládol 167,5 km dlhú trasu zo Châtelaillon-Plage do Poitiers za 4:00:01 h. Na 2. miesto sa posunul Ír Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) a na 3. Belgičan Wouta van Aerta z Jumbo-Visma. Cieľová fotografia ukázala, že túto trojicu aj s Petrom Saganom delila vo finiši dĺžka asi pol kolesa bicykla.

banner na Tour de France 2020

Peter Sagan sa vo finiši telo vedľa tela snažil pretlačiť po pravej strane okolo van Aerta, no dostal sa s ním do kontaktu, keď vystrčil ľavé rameno. Belgičan sa hneď v cieli obrátil na rozhodcov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pozrite si vyrovnaný finiš 11. etapy

„Prijímame rozhodnutie arbitrov. Naším cieľom je vždy zvíťaziť, ale v duchu fair play, aj keď je vo finiši Tour adrenalín na vysokej úrovni,“ reagovala Bora hansgrohe na Twitteri.

Belgičan van Aert v cieli: Prečítajte si, čo povedal na adresu Sagana.

Výsledky 11. etapy (167,5 km): 1. Caleb Ewan (Aus./Lotto Soudal) 4:00:01 h, 2. Sam Bennett (Ír./Deceuninck-Quickstep), 3. Wout van Aert (Belg./Jumbo-Visma),...85. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) rovnaký čas

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia