Úvod Novinky Tour de France
Sagan nechcel komentovať van Aerta. Peter by vyhral, myslí si Ján Valach
Sagan nechcel komentovať van Aerta. Peter by vyhral, myslí si Ján Valach

Sagan nechcel komentovať van Aerta. Peter by vyhral, myslí si Ján Valach

Peter Sagan obsadil v tretej etape Tour de France 2022 štvrté miesto.

Etapa vyvrcholila šprintom pelotónu. Sagan mal dobrú pozíciu, útočil na víťazstvo, ale priestor mu zatvoril Belgičan Wout van Aert. Napokon z toho bola štvrtá priečka pre trojnásobného majstra sveta.

Športový riaditeľ francúzskeho tímu TotalEnergies Ján Valach mal o situácii jasno. „Peter by vyhral, to je pre mňa jasné. Rýchlosť mal dobrú, pozíciu dobrú a bol aj z dobrej strany od vetra,“ povedal reportérovi RTVS Samuelovi Brečkovi.

„Pohyb pretekára bol zo stredu cesty na pravú stranu cesty, aby ďalší pretekár nemohol prejsť,“ narážal Ján Valach na počínanie belgického cyklistu Wouta van Aerta.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Žilinský rodák Peter Sagan, ktorému patrí v priebežnom hodnotí bodovacej súťaže o zelený dres štvrté miesto, nechcel komentovať spôsob jazdy van Aerta.

„Všetci videli, čo sa stalo. Nebudem to tu rozoberať. Na to tu máme rozhodcov, aby posudzovali. Ja to nebudem posudzovať,“ vyjadril sa Sagan pre reportéra RTVS Samuela Brečku.

Pelotón 109. ročníka Starej dámy čaká v pondelok transfer z Dánska do Francúzska. Štvrtú etapu vysielame v utorok 5. júla od 14.45 na okruhu :ŠPORT a ONLINE na webe tdf.rtvs.sk.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia