Úvod Novinky Zaujímavosti
Čo bude s vyučovaním v prípade druhej vlny koronakrízy?
Čo bude s vyučovaním v prípade druhej vlny koronakrízy?

Čo bude s vyučovaním v prípade druhej vlny koronakrízy?

Ministerstvo školstva prichádza s prvými návrhmi.

Druhá vlna pandémie koronavírusu. Toto slovné spojenie sa začína skloňovať čoraz častejšie aj v súvislosti s nástupom žiakov a študentov do ďalšieho školského roka. Zostanú školy s narastajúcim počtom nakazených zatvorené, alebo sa školy otvoria 2. septembra pre všetkých rovnako? Rezort školstva už pripravuje balík opatrení.

Plošné zatváranie škôl sa neočakáva a ministerstvo by sa mu najradšej vyhlo. Podľa aktuálnych dostupných informácií sa budú zatvárať iba tie školy, ktoré budú v rizikových oblastiach. „Budeme sledovať ohniská v regiónoch a tam budú platiť určité pravidlá," povedal minister školstva Branislav Gröhling.

Školám pomôžu eurofondy

Všetky školy však dostanú manuál, ako postupovať v prípade podozrenia, že účastníci vyučovacieho procesu sú chorí. „Budú to presné kroky pre riaditeľov aj zriaďovateľov. Koho kontaktovať, ako postupovať...," spresnil minister. Bude možné aj naďalej vyučovať prostredníctvom internetu. Znevýhodneným žiakom bez prístupu k online výučbe pomôžu terénni pracovníci.

Koronakríza napáchala aj v oblasti školstva a vzdelávania množstvo škôd. Pomôcť by však mali finančné prostriedky z eurofondov. Viac sa dozviete v reportáži zo Správ RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


zdroj foto: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia