Úvod Novinky Zaujímavosti
RTVS si posilnila pozíciu najobjektívnejšieho spravodajstva
RTVS si posilnila pozíciu najobjektívnejšieho spravodajstva

RTVS si posilnila pozíciu najobjektívnejšieho spravodajstva

Aktuálna dôvera je rovnaká, akú RTVS dosiahla ku koncu roka 2019.

Televízne spravodajstvo RTVS bolo počas tretieho kvartálu 2020 opäť najobjektívnejším na Slovensku. Ukázal to najnovší prieskum agentúry Median. Svoju pozíciu telerozhlas obhájil po štvrtý raz. Spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie označilo 22,7% opýtaných.

Nesmierne ma teší, že spravodajstvo RTVS bolo štyrikrát po sebe označené divákmi ako najobjektívnejšie. Výsledky prieskumu sú veľkým ocenením práce celého spravodajského tímu a verím, že aj v budúcnosti diváci ocenia vyvážené a nestranné informácie o aktuálnom dianí v našej krajine a zahraničí, ktoré im v rámci spravodajstva ponúkame," uviedol riaditeľ Sekcie spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan.

Správy RTVS

Za RTVS skončila TV Markíza (20,8%), TA3 (19,4%) a televízia Joj (19,3%). Spravodajstvo inej televízie považuje za objektívne 2,2 percenta respondentov, pričom 14,9 percenta sa k otázke nevyjadrilo.

Median prieskum realizoval od júla až septembra 2020. Zúčastnilo sa ho 2061 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

V porovnaní s predošlým prieskumom Medianu o objektivite spravodajstva, realizovaného od apríla do júna tohto roka, si RTVS polepšila o 0,3% percentuálneho bodu. Aktuálna dôvera je rovnaká, akú RTVS dosiahla ku koncu roka 2019 - teda 22,7%.

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia