Úvod Novinky Zaujímavosti
Šéf olympionikov Siekel o starostiach navyše: Budú OH v Tokiu?
Šéf olympionikov Siekel o starostiach navyše: Budú OH v Tokiu?

Šéf olympionikov Siekel o starostiach navyše: Budú OH v Tokiu?

O necelých šesť mesiacov by sa v Tokiu mali začať odložené olympijské hry.

V seriáli Rádia Regina sme nazreli do zákulisia príprav veľkého sviatku a pozreli sme sa, ako to vlastne vyzerá v našej olympijskej kuchyni. Viac povedal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. Reportérsky sprevádzal Peter Buček.

„Na Slovenskom olympijskom a športovom výbore máme agendu, o ktorej málokto vie. My ju robiť musíme napriek tejto situácii, a to je príprava nášho tímu na olympijské hry v Tokiu a aj na hry v Pekingu. K tomu sme dostali zastupovanie slovenského lyžovania v medzinárodných štruktúrach. Naši kolegovia majú skutočne veľa práce,“ opísal Siekel, ktorý narážal na to, že aj napríklad Petru Vlhovú počas sporu medzi lyžiarmi prihlasujú na preteky olympionici. „Ja koordinujem jednotlivé tímy. Môj osobný prínos je minimálny, čo je dobré. Tak majú fungovať organizácie.“

Budú napokon toto leto letné olympijské hry v Tokiu, ktoré odložili z roku 2020? „Sú len dve možnosti. Olympijské hru budú v maximálnej miere bezpečnosti. Alebo sa situácia tak zhorší, že olympijské hry sa konať nebudú. Ale na túto odpoveď si budeme musieť počkať,“ povedal pri mikrofóne redaktora Petra Bučka.

Peter Buček sa rozprával aj s generálnym sekretárom Slovenského olympijského a športového výboru Jozefom Libom, prezradil viac o práci novinárov na olympiáde, oslovil šéflekára našej výpravy v Tokiu Romana Fana a vedúceho výpravy na olympiáde Romana Bučka.

Celý seriál nájdete na stránke Rádia Regina.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia